#narodnitym

Reprezentace zažila parádní návrat do Plzně

Plzeň – Česká hokejová reprezentace zažila ve čtvrtek 3. listopadu velký návrat na plzeňský led. Po deseti letech se opět národní tým představil plzeňským fanouškům v rámci turnaje Karjala při souboji se Švédy. Na rozdíl od tehdejšího utkání tentokráte slavili úspěch svěřenci trenéra Jandače.

Jaroslav Špaček a Vladimír Bednář v Síni slávy

Utkání proti Švédsku mělo slavnostní úvod. Během ceremoniálu před úvodním buly byla rozšířena Síň slávy ČSLH. Uvedení mezi tuto vybranou společnost se dočkal mistr světa z roku 1972 a olympijský medailista z téhož roku Vladimír Bednář. Slavnostní okamžik při vstupu do síně slávy zažil na domácím ledě olympijský šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa Jaroslav Špaček. Nejen on si vysloužil obrovský aplaus od zaplněných tribun.

Parádní představení plzeňských hráčů v národním týmu

Skvěle zaplněná HM Aréna si mohla vychutnat skvělé představení národního týmu, který se mohl spolehnout na skvělé výkony hráčů, kteří mají velkou spojitost s Plzní. Už v první minutě se dokázal premiérově v reprezentaci prosadit obránce Jakub jeřábek, který před sezónou odešel z Plzně do ruské KHL. Nejvíce vidět byl jiný hráč, kapitán národního týmu Jan Kovář se v Plzni předvedl ve velkém stylu, když kromě gólu přidal i tři asistence. V závěru se dočkal i tří z plzeňské party, útočník Dominik Kubalík, který pečetil premiérovým gólem v seniorské reprezentaci na 6:3.





6813 diváků vytvořilo v HM Aréně skvělou atmosféru