Ohlasy KVA

Body potřebujeme jako sůl, snad na výhru navážeme, doufá David Stach

Plzeň - Vyšlo to! I druhé západočeské derby letošní sezony ovládli hokejisté Škody, kteří tak získali první důležité body během nesmírně důležitého víkendu. Nervy drásající duel zhodnotil na pozápasové tiskové konferenci navrátilec do sestavy - David Stach, jenž se vrátil do modrobílé skvadry po několikatýdenní pauze. Zdatně mu při popisování střetnutí sekundoval obránce Michal Moravčík.

Plzeňáci pro duel s Energií mohli počítat s velkými posilami do ofenzivy. Po zranění se vrátili kapitán Škody Ondřej Kratěna i šikovný útočník David Stach. „Bylo to po hodně dlouhé době, moc jsem se těšil, navíc jsem se cítil výborně. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli,“ hlásí útočník s číslem 20 na zádech.

Návrat na led je obtížný, což @davidstach25 poznává na vlastní kůži! #hcskoda #hcplzen

Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),


Co bylo pro forvarda, který posílil indiány před touto sezonou nejtěžší? „Byla to kondice. I když jsem poslední dobou trénoval opravdu hodně, tak prostě zápas je něco úplně jiného. Kupodivu to ale docela šlo,“ těší Stacha. Proti Karlovým Varům to však nebyla žádná brnkačka, jak přiznává asistent u vítězné branky Jakuba Lva: „Oni mají velmi mladý tým, hodně bruslivý. Byli jsme na ně dobře připravení, je škoda, že jsme na konci měli dost strach. Jinak jsme ale duel dobře zvládli.“

Při svém zranění David Stach opravdu trpěl: „To je nejhorší, když nemůžete pomoci na ledě. Kluci se z toho ale dostali, doufám, že budeme stoupat výš a výš.“ Návraty důležitých mužů do sestavy potěšili i Michala Moravčíka: „Myslím si, že se tím sestava trochu uklidnila. Když kluci chyběli, tak se pořád něco zkoušelo… Dnes už si to sedlo a měli jsme i celkem dobrý tlak do branky. Ondra Kratěna, ale i David, dodávají naší hře klid.“

Jak vlastně padla druhé trefa Škodovky, která zařídila, že tři body zůstanou v Home Monitoring Aréně? „S Kubou Lvem jsme puk vydolovali za brankou, dostali jsme se před ní a naštěstí moje přihrávka prošla, takže z toho mohl padnout gól,“ popisuje Stach. Tato branka byla pro domácí opravdu vzpruhou: „Zápasy jdou rychle za sebou, takže dnešní zisk je opravdu důležitý. Když nabereme body teď, tak to snad na konci sezony nebude příliš hektické,“ říká Moravčík.

„Dnes to byl takový týmový a ubojovaný výkon. My jsme potřebovali body jako sůl a doufám, že se nám povede na výhru navázat,“ říká odhodlaně David Stach, jenž se z centra třetího útoku během utkání posunul do druhé lajny. Ano – už v neděli čeká indiáni další životně důležité utkání, na západ Čech přijedou Pardubice. Další body by se jistě hodily. „Tyhle týmy – my, Vary, Pardubice – musí hrát jednoduchý hokej do brány, jelikož po té hokejové stránce to není ono. Doufám, že v neděli navážeme na dnešní výkon, který byl z naší strany dobrý,“ uzavírá Michal Moravčík.