Preview 35.kolo

Rok 2017 je tady a Škodovka míří do Vítkovic!

Plzeň – Rok 2016 začali Západočeši na ledě Komety Brno, tedy lépe řečeno na venkovním kluzišti. I nyní se v prvním zápase nepředstaví před svými fanoušky, míří totiž ještě dál, do Ostravy!


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
3. ledna 2017
35.kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňáci před dvěma lety hned na úvod před svými fanoušky nezaváhali a napínavý duel uzmuli pro sebe v poměru opět 3:2. Stejnou kartou ovšem Ostravané v odvetě oplatili indiánům porážku a výčet úspěchů domácích týmů nekončí ani po přestřelce na západě Čech 5:4, ani v předloňském vzájemném měření sil na závěr loňské základní části – 3:2. Až v minulé sezóně indiáni dokázali zpřetrhat zavedené pořádky a uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby to ho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jenže do nové sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Pod pokličkou Vítkovic

Vítkovice vsadily tuto sezónu na poměrně defenzivnější pojetí hokeje a ten zatím přináší své ovoce. Méně branek sice nastřílely již jen poslední Karlovy Vary, méně jich zase naopak ale inkasovalo pouze vedoucí duo Liberce s Třincem. Vše tak stojí na gólmanech, hlavně Patriku Bartošákovi, který svou procentuální úspěšnost zákroků vyšrouboval na 92.59% a lépe si vedou již jen Janus, Hrubec a Will. Při jeho aktuální absenci jej ovšem skvěle zaskakuje Daniel Dolejš, jenž statistiky vytáhl dokonce na více než 94 procent! V útoku se nejvíce daří Ondřeji Romanovi, jehož sedmnáct bodů ve dvaatřiceti duelech ale stačí v celé lize až na pátou desítku.

Jako tým Ostravané nasbírali pátý nejvyšší počet trestných minut, schopnost čelit v oslabení soupeřům je až devátá nejlepší. Nedaří se příliš ani v přesilových hrách, horší jsou jen oba západočeské celky. Ridera ráda zaměstnává gólmany soupeřů, více střel vyprodukovala již pouze tři mužstva a průměr na zápas je roven přesně třiceti. Co do návštěvnosti patří Vítkovicím šesté místo, když do Ostravar Arény dorazí v průměru necelých pět tisíc fanoušků.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Vítkovice Ridera:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 52
Počet vstřelených branek: 74
Počet inkasovaných branek: 74
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Roman 17 (9+8)
Nejlepší střelec: Ondřej Roman - 9 branek
Nejlepší nahrávač: Karol Sloboda - 13 asistence
Nejtrestanější hráč: Lukáš Klok - 61 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jak Výtisk +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Ivan Baranka -7
Gólmani:
Patrik Bartošák – 1465 minut / pr. 2,17 , 92,59%
Daniel Dolejš   –  539 minut / pr. 2,00 , 94,10%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 79
Počet inkasovaných branek: 98
Nejproduktivnější hráč: Dominik Kubalík 27 (17+10)
Nejlepší střelec: Dominik Kubalík – 17 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Svoboda – 41 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kracík, Frühauf +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Slovák -10
Gólmani:
Matěj Machovský – 1614 minut / pr.  2,34 , 92,19%
Alexandr Hylák  –  224 minut / pr.  5,36 , 80,77%
Lukáš Sochůrek  –  149 minut / pr.  1,21 , 94,83%


Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 1
HC Vítkovice Ridera 2
(1:1, 0:1, 0:0)





Branky a nahrávky: 13. Gerhát (Pilař, Hübl) - 9. E. Němec (D. Květoň, Vandas), 24. Szturc (Balán).
HC Vítkovice Ridera: Dolejš - Urbanec, Sloboda, Baranka, Sedlák, Výtisk, L. Kovář - Kucsera, Roman, Tybor - Olesz, Stastny, Hudeček - D. Květoň, E. Němec, Vandas - Szturc, Balán, Tomi – Kolouch.


BK Mladá Boleslav 2
HC Škoda Plzeň 4
(1:0, 0:3, 1:1)






Branky a nahrávky: 18. Orsava (Stříteský, Pospíšil), 52. Klepiš (Trončinský) – 22. T. Svoboda (Koreis), 25. D. Kubalík (P. Kadlec), 37. T. Svoboda (D. Kubalík, Kratěna), 43. Kratěna (T. Svoboda, D. Kubalík).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Moravčík, Čerešňák, Pulpán (A), Slovák – D. Kubalík, Kratěna (C), T. Svoboda – Stach, Preisinger, Indrák – Lev, Koreis, Vondráček – Vracovský, Topinka, M. Chalupa.