Jozef Voskár do Karlových Varů, Václav Král do Trenčína

P l z e ň - Václav Král a Jozef Voskár, dva útočníci, kteří se nevešli v Plzni do základní sestavy, opouštějí klub. Nedávný ostrostřelec české extraligy Václav Král (na snímku) odchází do Dukly Trenčín, se kterou podepsal smlouvu do konce dubna 2004. Jozef Voskár zase odchází na hostování do konce sezóny do celku Energie Karlovy Vary. Informaci oznámil generální manažer Keramiky Plzeň Mgr. Pavel Setikovský.

"Oba hráči se nevešli do naší sestavy, tak jsme je uvolnili jinam," komentoval odchod Krále a Voskára Pavel Setikovský. "Král by měl v Trenčíně zůstat rok a půl, do té doby má vyřízenou transferkartu. Pro Českou republiku zůstává hráčem Plzně," vysvětluje okolnosti odchodu Václava Krále. Jozef Voskár odchází na hostování do konce sezóny do Karlových Varů. Po sezóně mu v Plzni končí smlouva. "Na základě jeho výkonů ve zbytku sezóny se rozhodneme, zda s ním podepíšeme smlouvu i na další období," uvedl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Trenčínu patří v současné tabulce slovenské ligy první příčka. Michalu Mravíkovi pro zranění skončila sezóna a právě Král by ho měl nahradit. "Mám z toho velkou radost. Měl bych nastupovat na levém křídle a hrát hlavně dopředu. Přesně jako v dobách, kdy se mně hokejově nejvíc dařilo," svěřoval se se svými prvními pocity Václav Král, který se právě autem vracel ze své první návštěvy Trenčína. Z celku Dukly Trenčín zná tři hokejisty - obránce Jiřího Heše, Davida Galvase a Normundse Sejejse. "Loni jsem hrál ve Znojmě s Jirkou Hešem, ten mě jako první z Trenčína zkontaktoval."

Prostředím v Trenčíně je Král zatím nadšený. "Je tam opravdu perfektní zázemí. Skvělá posilovna, vířivky v šatně, opravdu se tam těším." Král letos odehrál sice v dresu Keramiky Plzeň 16 zápasů, ovšem většinou nastupoval ve čtvrté řadě a dostával příležitost většinou jen v první třetině. Vstřelil dvě branky a přidal jednu asistenci. Plzeň ho následně uvolnila na měsíční hostování do Berouna, kde si v šesti utkáních připsal branku a čtyři asistence. "Dnes jsem se byl v Trenčíně poprvé podívat, v zítřejším utkání ještě nenastoupím, neboť nemám vyřízené všechny náležitosti. Na Slovensko se definitivně vracím v sobotu a v neděli bych měl nastoupit k prvnímu zápasu," dodal Václav Král.

Jozef Voskár by měl v Karlových Varech zvýšit konkurenci mezi středními útočníky. Jeden z nejlepších centrů Energie, Robin Bacul, totiž podstoupil operaci kolenních vazů a teprve v ledu se ukáže, zda sezónu dohraje s ortézou či zda půjde na další operaci okamžitě. "Hráči musí na sebe cítit tlak a musí vědět, že nemají místo v sestavě jisté. V poslední době nás týmy na postu centra přehrávaly, tak jsme se rozhodli na tomto postu posílit," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk. V pátek mají Karlovy Vary volno, v sobotu by se měl Voskár hlásit na prvním tréninku a v neděli nastoupí k prvnímu zápasu v dresu Karlových Varů. "Ještě není jisté, s kým bude hrát, ovšem naše útočné řady doznají po porážce v Třinci velkých změn, tahle věc je jistá už teď," dodal Vaněk.