Ohlasy LIB

Vletěli na nás víc, než jsme čekali, připouští Matěj Machovský

Liberec – Bodová šňůra plzeňských hokejistů se zastavila na ledě Liberce. Indiáni nesehráli pod Ještědem špatné utkání, na zisk to však nestačilo i vinou špatného začátku utkání. Velkou oporou Škody byl opět brankář Matěj Machovský.

Plzeňští hokejisté po sedmi zápasech alespoň s bodem vyšli naprázdno. Na ledě úřadujících mistrů padli 1:3. „Byl to těžký zápas, oni na nás vlétli, měli lepší pohyb a z toho pramenil i jejich první gól. Nám se povedlo v závěru první třetiny se štěstím srovnat. Od druhé třetiny to byl bojovný zápas, my jsme trefili několikrát tyčku, jim se povedlo dát v závěru gól a už si to pohlídali,“ ohlíží se brankář Matěj Machovský.

Liberec začal vzájemný souboj velmi aktivně a hned v úvodu se dostal do vedení. „Vletěli na nás možná víc, než jsme čekali a my jsme měli špatný pohyb,“ říká plzeňská opora v brance.

Indiáni se dostali zpátky do zápasu v závěru první části a mohli jít do druhé části za vyrovnaného stavu. „Je to určitě výhodnější jít do druhé třetiny za vyrovnaného stavu než s myšlenkou, že musíte útočit, abyste srovnali. Oni měli ve druhé třetině taky hodně šancí, byli nebezpečnější a vyhráli zaslouženě,“ přiznává Machovský.

Bílí Tygři potvrdili v zápase svojí výbornou aktuální formu a to, proč momentálně kralují celé soutěži. „Liberec má kvalitní tým a ten útok taky. Daří se jim, takže si víc věří a pramení z toho jejich hra,“ uvádí Matěj Machovský.

Rozhodující moment přišel v závěrečné části. V přesilové hře se povedlo domácím dát zlomový gól, když pomohl i šťastný odraz. „Hráč před brankou s tím neměl moc společného, tam to trefilo někoho do kalhot a změnilo to směr. Byl to pro ně šťastný moment,“ uznává Machovský.

Po zápase se plzeňský tým přesouvá ihned do Třince, kde v neděli odehraje další náročný souboj. „Bude to opět o našem pohybu. Minulý zápas s Třincem jsme měli dobrý pohyb a vyhráli jsme tam. To musíme mít i tentokrát,“ nabádá Matěj Machovský.