Hlavně netrefit protihráče

P r a h a - Celých 113 minut trvalo útočníkům ve vzájemných zápasech Sparty a Plzně, než se dokázali brankově prosadit. Prokletí forvardů prolomil až vítězným zásahem v 53. minutě Jan Tomajko. Michal Dobroň zaznamenal v posledních dvou vzájemných zápasech všechny branky Plzně do sítě Petra Břízy. Prokázal ledový klid při přesilové hře, s přehledem zastavoval domácí útočníky, byl nepřekonatelný ve hře jeden na jednoho. K týmovému úspěchu však přeci jen něco chybělo. "Prostě více klidu," sdělil po utkání posmutněle.

Situace v osmnácté minutě rozjásala početný zástup plzeňských fanoušků. Dobroň se ujal při přesilové hře na útočné modré puku, zkušeně počkal a načasoval svoji dělovku v pravou chvíli. "Hlavně jsem si říkal, abych netrefil toho hráče přede mnou," na střídačce Plzně a části ochozů zavládlo veselí. Puk se zatřepetal v síti. Michal Dobroň tak podruhé ve dvou vzájemných zápasech pokořil Petra Břízu. Ale závěr veselý určitě nebyl, dvě inkasované branky otočily skóre. "Jeli jsme sem bodovat. Sparta také není v optimální pohodě, takže jsme na tom po této stránce byli teoreticky stejně. Jsme zklamaní," vysypal ze sebe po zápase hokejista s proporcemi Jiřího Šlégra.

Zklamání neskrýval ani centr prvního útoku, který několikrát zamotal obraně Sparty hlavu, Ĺubomír Hurtaj. "Prakticky dvě třetiny jsme vedli. Dostali jsme pak náhodný gól. Určitě jsme si zasloužili bod." Co rozhodovalo ve vyrovnaném zápase? "Rozhodně větší zkušenosti domácích hráčů, z mírného tlaku dokázali dát dvě branky. Také střelecká pohotovost, v koncovce jsme byli až moc zbrklí," naráží slovenský útočník na několik velkých, ale neproměněných šancí keramiků za stavu 1:0 a 1:2.

Slovenský útočník sehrál v Plzni zatím několik zápasů, uvedl se skvěle, ale přesto od něj ještě asi nelze čekat velké činy. "Zatím se v útoku trochu hledáme, a já sám se hledám v české lize, přiznává. Již zítra čeká keramiky další těžký soupeř, Třinec. Potřeba bodovat je evidentní. "Musíme hlavně zvládnout začátek, dobrou hrou potěšit fanoušky," dodává Hurtaj. Michal Dobroň cíl Keramiky v zápase s Třincem vyjádřil jedním slovem: "Neprohrát!"