Ohlasy PK1

Mrzí mě, že jsme nevyužili přesilovky, říká smutný Kubalík

Ostrava - Indiáni vstřelili v úvodním duelu předkola pouze jeden gól, když se v početní nevýhodě po souhře se Lvem trefil kapitán Ondřej Kratěna. Z plzeňské strany to však bylo všechno, na výhru jedna trefa nestačí... Své si k utkání řekl Dominik Kubalík.

Početní výhody hrají v play-off stěžejní roli, v prvním utkání předkola jich měli oba týmy k dispozici hned několik, nicméně branky hráči stříleli jen ve vlastních oslabeních. „My jsme šancí v přesilovkách měli opravdu hodně. Myslím si, že jsme je sehráli dobře, ale pokaždé to skončilo u mě. Střílel jsem často, jenže jsem nedal gól. To je ten kámen úrazu, tohle dnes chybělo – sehráno dobře, jen to tam nespadlo,“ trápí Dominika Kubalíka.

Plzeňáci v přesilovkách tedy rozhodně nezazářili, ale ani Ostravané nemohli být se svou hrou v nerovných situacích na ledě spokojení. „Za to jsem vlastně rád, ale i tak tam byly nějaké zbytečné fauly. Začátek od nás nebyl dobrý, musíme se z toho poučit do zítřejšího zápasu," doufá v lepší zítřek nejlepší střelec základní části soutěže. A zároveň přemýšlí, jak na soupeře nastoupit zítra: „Posledních deset minut jsme je tlačili, měli jsme i šance, přesně takhle musíme nastoupit ve druhém duelu. Vítkovice vedou 1:0 a tím to končí, v úterý je nový zápas.“

Branka ve vlastní oslabení, kterou měl na svědomí Ondřej Kratěna, byla jedinou plzeňskou radostí. „Kluci to tam výborně zahráli. Vrátilo nás to do zápasu. Dá se říct, že to z nás trochu spadlo, protože do té doby to nebylo ono. Mě prostě mrzí, že jsme nevyužili ty přesilovky. Mnohokrát to chtělo být víc v klidu a pohodově zakončit, prostě to tam docpat. Vždycky chyběla ta závěrečná fáze,“ žehrá kanonýr.

Ale i domácí se trefili v oslabení, Karol Sloboda pečetil stav střelou přes celé hřiště do prázdné branky Plzně. „Po buly v útočném pásmu na puk asi Honza Výtisk spadl, nějak to vyplavalo ven, jejich bek si to vzal a trefil to přes celé hřiště. Měli jsme to sehrát lépe,“ popisuje inkriminovaný moment Kubalík. Jak sám řekl, tak zítra je nový den, nový zápas - chce to začít hrát aktivně hned od první minuty, což se v prvním utkání nestalo, což Dominik Kubalík potvrzuje: „My, kteří hrajeme v první lajně, jsme to hned na začátku nenastartovali, naopak nás zamkli v obranném pásmu. Nezvládli jsme to, možná jsme byli studení, nervózní… Ale konec byl dobrý, to si musíme přenést do dalšího zápasu.“