Preview 3. a 4.zápas předkola

Série míří do Plzně! Indiáni musejí stále třikrát vyhrát

Plzeň – Série má za sebou úvodní dvojboj na ledě Ostravanů a ti, i s velkými problémy, nakonec doma oba duely zvládli. Nyní jsou tak na řadě indiáni…



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

HM Aréna, Plzeň
9. a 10. března 2017
3. a případný 4. zápas předkola Generali play-off

Plzeňáci před dvěma lety hned na úvod před svými fanoušky nezaváhali a napínavý duel uzmuli pro sebe v poměru opět 3:2. Stejnou kartou ovšem Ostravané v odvetě oplatili indiánům porážku a výčet úspěchů domácích týmů nekončí ani po přestřelce na západě Čech 5:4, ani v předloňském vzájemném měření sil na závěr loňské základní části – 3:2. Až v minulé sezóně indiáni dokázali zpřetrhat zavedené pořádky a uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby to ho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jenže do nové sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a před zhruba dvěma týdny dokonce doma nadělili soupeři půltucet – 6:2. Do samotné série lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Pod pokličkou série

Předkolo play-off se stěhuje na západ Čech a lépe se dýchá hráčům Vítkovic. Ti si v prvním zápase vybudovali dvoubrankový náskok, který v závěru za stavu 2:1 udrželi a svou výhru stvrdili v prodloužení. V odvetě byla situace opačná. Ještě v padesáté minutě vedli Západočeši o dva góly, nakonec však padli v prodloužení. Indiáni tak stojí na prahu vyřazení.

V celé sérii zatím padlo devět branek, z toho hned třetina v oslabení, jedna v přesilové hře. O všechny zásahy se postaral jiný střelec! Početních výhod měli domácí dvanáct a nevyužili žádnou, Západočeši jednu z devíti. Na šest branek potřebovali Ostravané sedmdesát střel, na tři indiáni padesát. Statistika vyhraných buly je pak poměrně vyrovnaná 66:58. Vítkovicím se nejvíce daří skórovat v poslední třetině, ve které daly hned polovinu branek. Indiáni zase dvě ze tří vsítili v části prostřední. Ostravané se činili i směrem k návštěvnosti, v nepopulární pracovní dny dorazili na stadion v počtu více než dvanácti tisíc fanoušků.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Vítkovice Ridera:
Počet vstřelených branek: 6
Počet inkasovaných branek: 3
Nejproduktivnější hráč: Karol Sloboda 3 (1+2)
Nejlepší střelec: Sloboda, Hrbas, Němec, Zdráhal, Výtisk, Kolouch - 1 branka
Nejlepší nahrávač: Karol Sloboda - 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Klok, Szurc - 4 minuty
Nejlepší hráč v bodování +/-: Sloboda, Výtisk +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: David Květoň -1
Gólmani:
Patrik Bartošák – 121 minut / pr. 1,49 , 94,00%

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 3
Počet inkasovaných branek: 6
Nejproduktivnější hráč: Jakub Lev 2 (1+1)
Nejlepší střelec: Lev, Kratěna, Koreis – 1 branka
Nejlepší nahrávač: Stach, Moravčík, Hrnka, Lev – 1 asistence
Nejtrestanější hráč: Němeček, Schleiss – 4 minuty
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Kadlec, Kubalík -4
Gólmani:
Matěj Machovský – 120 minut / pr.  2,50 , 92,75%


Tabulka po základní části:



Jízdní řád série:

Pondělí   6.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     3:1
Úterý     7.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     3:2pp

Čtvrtek   9.3.2017     Plzeň     vs. Vítkovice od 17:30
Pátek    10.3.2017     Plzeň     vs. Vítkovice od 17:30	(případně)	

Neděle   12.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     od 15:30 (případně)	


Podrobnosti o sezóně ZDE!

Plzeň podesáté v řadě v play-off - podrobnosti ZDE!



Výsledky série

HC Vítkovice Ridera 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:1, 1:0)





Branky a nahrávky: 4.Kolouch (Vandas), 24.Hrbas (Balán, Sloboda), 59.Sloboda – 34.Kratěna (Lev).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk (A), L. Kovář – P. Zdráhal, O. Roman, Olesz (C) – Vandas, Kolouch, Kucsera – Hudeček, Stastny, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík, Čerešňák, Pulpán (A), Němeček – T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík – Martin Procházka, Kratěna (C), Lev – Indrák, Preisinger, Stach – Schleiss, Koreis, Hrnka.


HC Vítkovice Ridera 3
HC Škoda Plzeň 2pp
(0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)





Branky a nahrávky: 50. E. Němec (Sloboda), 52. Výtisk (Kucsera), 61. P. Zdráhal (Hrbas) – 9. Koreis (Hrnka, Moravčík), 36. Lev (Stach).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk (A), L. Kovář – P. Zdráhal, O. Roman, Olesz (C) – Vandas, Kolouch, Kucsera – E. Němec, Stastny, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), D. Sklenička, Němeček, Čerešňák, Moravčík, Pulpán (A), Kvasnička – Martin Procházka, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – T. Svoboda, Kracík, Lev – Schleiss, Koreis, Hrnka.





Zajímavosti vzájemných duelů: