Preview 5.zápas předkola

Plzeň rozhodující duel vždy zvládla! Potvrdí pravidlo i ve Vítkovicích?

Plzeň – Podobně jako v základní části bojují i nyní indiáni do poslední minuty posledního zápasu! Přivezou si z Vítkovic postup do čtvrtfinále?


HC VÍTKOVICE RIDERA
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Ostravar Aréna, Ostrava
12. března 2017
5. zápas předkola Generali play-off

Plzeňáci před dvěma lety hned na úvod před svými fanoušky nezaváhali a napínavý duel uzmuli pro sebe v poměru opět 3:2. Stejnou kartou ovšem Ostravané v odvetě oplatili indiánům porážku a výčet úspěchů domácích týmů nekončí ani po přestřelce na západě Čech 5:4, ani v předloňském vzájemném měření sil na závěr loňské základní části – 3:2. Až v minulé sezóně indiáni dokázali zpřetrhat zavedené pořádky a uspěli na ledě soupeře 4:1 a aby to ho nebylo málo, po velkém boji vítězství stvrdili i před svými fanoušky 3:2. I poté Západočeši brali všechny body, v posledním zápase roku 2015 dobyli Ostravu 4:2 a skvělý ročník završili kanonádou 9:3. Jenže do nové sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a před zhruba dvěma týdny dokonce doma nadělili soupeři půltucet – 6:2. Do samotné série lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Pod pokličkou Vítkovic

Obě předkola letošního play-off zamířila do rozhodujícího střetnutí. Zatímco v sérii Mladé Boleslavi a Chomutova ještě domácí tým nevyhrál, mezi indiány a Vítkovicemi platí: „Můj dům, můj hrad.“ Indiáni na dvě vítězství Vítkovic se třemi nastřílenými brankami odpověděli podobně, akorát v každém duelu branek nasázeli pět. Jistota v bráně Patrik Bartošák tak rázem z procentuální úspěšnosti zákroků čtyřiadevadesát procent spadl na hodnotu necelých sedmaosmdesát. Jeho konkurent Matěj Machovský je na téměř dvaadevadesáti procentech. Přitom střel na bránu více vyprodukovali Ostravští - 125:103. V útoku se zase nejvíce daří Davidu Stachovi s pěti asistencemi, na druhé straně kontrují tříbodoví Sloboda, Kucsera a Zdráhal.

Ridera zatím potvrzuje neskutečno statistiku, kdy vstřelila v sérii ve čtyřech zápasech stejný počet branek v oslabení. Nejvíce trestných minut v předkole nasbírala Plzeň – sedmdesát, Slezané jsou třetí – dvaapadesát. Paradoxně jsou však co do statistik indiáni v oslabení nejlepší, inkasovali pouze jednou! Vítkovice jsou v tomto ohledu naopak nejhorší, obdržely branky tři z dvaceti trestů, ovšem samy čtyři daly! S tímto jde i ruku v ruce fakt, že v přesilových jsou Západočeši první a Ostravané čtvrtí. Na buly si oba mančafty vedou podobně 150:143. Zajímavý je fakt, že Plzeň nejvíce dává branky v první polovině utkání, Vítkovice zase v druhé. V návštěvnosti tato série fanoušky více přitáhla. Domácí průměr v Ostravě přesáhl 6000 diváků, v Plzni 5000. V Chomutově a Mladé Boleslavi je to hodnota o dalších 1000 méně.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Vítkovice Ridera:
Počet vstřelených branek: 11
Počet inkasovaných branek: 13
Nejproduktivnější hráč: Karol Sloboda 3 (1+2), Lukáš Kucsera (2+1), Patrik Zdráhal (1+2) všichni 3
Nejlepší střelec: Kucsera, Výtisk - 2 branky
Nejlepší nahrávač: Vandas, Zdráhal, Sloboda - 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Klok, Kolouch - 8 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Kolouch, Vandas, Olesz, Výtisk +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomi, Květoň -3
Gólmani:
Patrik Bartošák – 221 minut / pr. 3,53 , 86,73%
Daniel Dolejš   –  18 minut / pr. 0,00 , 100.0%

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 13
Počet inkasovaných branek: 11
Nejproduktivnější hráč: David Stach 5 (0+5)
Nejlepší střelec: Ondřej Kratěna – 3 branky
Nejlepší nahrávač: David Stach– 5 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Schleiss – 20 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: David Němeček +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Procházka -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 240 minut / pr.  2,50 , 91,94%


Tabulka po základní části:



Jízdní řád série:

Pondělí   6.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     3:1
Úterý     7.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     3:2pp

Čtvrtek   9.3.2017     Plzeň     vs. Vítkovice 5:3
Pátek    10.3.2017     Plzeň     vs. Vítkovice 5:2	

Neděle   12.3.2017     Vítkovice vs. Plzeň     od 18:00	


Podrobnosti o sezóně ZDE!

Plzeň podesáté v řadě v play-off - podrobnosti ZDE!



Výsledky série

HC Vítkovice Ridera 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:1, 1:0)





Branky a nahrávky: 4.Kolouch (Vandas), 24.Hrbas (Balán, Sloboda), 59.Sloboda – 34.Kratěna (Lev).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk (A), L. Kovář – P. Zdráhal, O. Roman, Olesz (C) – Vandas, Kolouch, Kucsera – Hudeček, Stastny, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Kvasnička, D. Sklenička, Moravčík, Čerešňák, Pulpán (A), Němeček – T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík – Martin Procházka, Kratěna (C), Lev – Indrák, Preisinger, Stach – Schleiss, Koreis, Hrnka.


HC Vítkovice Ridera 3
HC Škoda Plzeň 2pp
(0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)





Branky a nahrávky: 50. E. Němec (Sloboda), 52. Výtisk (Kucsera), 61. P. Zdráhal (Hrbas) – 9. Koreis (Hrnka, Moravčík), 36. Lev (Stach).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Klok, D. Krenželok, Výtisk (A), L. Kovář – P. Zdráhal, O. Roman, Olesz (C) – Vandas, Kolouch, Kucsera – E. Němec, Stastny, D. Květoň – Tomi, Balán, Szturc – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), D. Sklenička, Němeček, Čerešňák, Moravčík, Pulpán (A), Kvasnička – Martin Procházka, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – T. Svoboda, Kracík, Lev – Schleiss, Koreis, Hrnka.



HC Škoda Plzeň 5
HC Vítkovice Ridera 3
(2:0, 3:2, 0:1)





Branky a nahrávky: 15. T. Svoboda (P. Kadlec, Kratěna), 17. Preisinger (T. Svoboda, Stach), 25. D. Kubalík (Kracík, Indrák), 31. Kracík (D. Sklenička), 39. Čerešňák (T. Svoboda, Stach) – 22. Balán, 35. O. Roman (P. Zdráhal, Olesz), 53. Kucsera (D. Květoň).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (od 41. Dolejš) – Hrbas, Sloboda (A), Klok, Baranka, Výtisk (A), D. Krenželok, L. Kovář – Olesz (C), O. Roman, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Vandas – D. Květoň, Stastny, E. Němec – Szturc, Balán, Tomi – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Pulpán (A), Frühauf, Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Stach, Preisinger, T. Svoboda – Hrnka, Koreis, Schleiss.


HC Škoda Plzeň 5
HC Vítkovice Ridera 2
(2:0, 1:1, 2:1)





Branky a nahrávky: 5. Preisinger (T. Svoboda, Stach), 11. D. Kubalík (Stach), 21. Kratěna (Lev, Martin Procházka), 48. Schleiss (Hrnka), 53. Kratěna (Lev) – 39. Kucsera (Vandas), 56. Výtisk (P. Zdráhal).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Sloboda (A), Klok, Baranka, Výtisk (A), L. Kovář, D. Krenželok – D. Květoň, O. Roman, P. Zdráhal – Szturc, Stastny, Olesz (C) – Kucsera, Kolouch, Vandas – E. Němec, Balán, Tomi – Kurovský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Pulpán (A), Frühauf, Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Stach, Preisinger, T. Svoboda – Hrnka, Koreis, Schleiss..



Zajímavosti vzájemných duelů: