Ohlasy ČF1

Zítra začneme úplně jinak a vyhrajeme tady, věří David Stach

Liberec – Dal poslední gól série předkola, nyní i úvodní ve čtvrtfinále. Zápis Davida Stacha byl však v Liberci gólem jediným, zítra tak budou Západočeši bojovat i vyrovnán série.

Davide, jak byste úvodní duel čtvrtfinále zhodnotil?
My jsme si před začátkem řekli, že jsme v tempu a měli bychom na ně vlítnout. To se však bohužel nestalo, první třetina byla z naší strany tragická. S takovým týmem u nich doma dohánět výsledek nula dva je strašně těžké. Na druhou stranu jsme snížili a vzápětí měli obrovskou šanci na vyrovnání. Kdybychom jí dali… Ale to je kdyby. Dneska vyhrál lepší a tím byl soupeř.

Čím to, že se začátek duelu nepovedl?
To nevím, kdybych to věděl, tak by se to nestalo (úsměv). Řekl bych, že na nás vlítli, jsou obrovsky silní v útočné třetině. My si dvakrát nepokryli hráče, z čehož pramenily oba úvodní góly. Jak jsem říkal, proti takovém týmu prohrávat dva nula už je pak strašně těžké.

Šancí jste si přesto nakonec vytvořili hodně, ale domácí podržel gólman Lašák, že?
Určitě. Když si vytvoříme šance, musíme je proměnit. Těch šancí není moc a když už nějaká je, musí skončit gólem, abychom byli úspěšní.

Jak moc pro vás osobně byl zápas těžký?
Musíme více chodit do brány, pokusit se v utkání jít do vedení a myslím si, že s tím pak také budou mít problémy. Já doufám, že zítra začneme úplně jinak a vyhrajeme tady.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!