Sezóna 8.třídy

Osmáci jsou čtvrtí! Trenér Kořínek: Je to úspěch, ročník 2003 je v republice všeobecně silný

Plzeň - Medailové žně tří nejstarších kategorií indiánů podtrhli i osmáci. Ti sice skončili těsně pod stupni vítězů, i tak je celkové čtvrté místo velikým úspěchem. Navíc nejlepším útočníkem turnaje byl vyhlášen Dominik Soukup.

Mladí indiáni odehráli v základní části osmadvacet utkání, podlehli pouze dvakrát - Spartě Praha. Ve vzájemných utkáních vždy dvakrát uspěl domácí tým. Následoval postup s nejlepšími celky dalších skupin na finálový turnaj - s Vítkovicemi, Přerovem, Chomutovem a Mountfieldem. Mužstvo z našeho hlavního města se kvalifikovalo jako nejlepší celek z druhého místa.

Finálový turnaj má systém každý s každým. Na Západočechy tak čekalo během pěti dní pět duelů a medaile byla opravdu blízko. Indiáni totiž vlétli na cestu za medailemi jako velká voda, když smetli 10:1 Chomutov a 4:1 skolili i pořádající Mountfield. Jenže pak přišla smolná porážka se Spartou 7:10 v zápase, ve kterém modrobílí vedli již 4:1. Následovaly další dvě porážky 2:6, které svěřencům kouče Kořínka nakonec přisoudily místo čtvrté.

Konečná tabulka finálového turnaje

1. 	HC Sparta Praha 	35:15 	12
2. 	HC Vítkovice Ridera 	21:15 	11
3. 	HC ZUBR Přerov 	        21:13 	 9
4. 	HC Plzeň 1929 	 	25:24 	 6
5. 	Piráti Chomutov 	11:35 	 4
6. 	Mountfield HK 	 	 9:20 	 3




Zápasy a výsledky ZDE!



Rozhovor s hlavním trenérem Petrem Kořínkem

Pane trenére, jak s odstupem času hodnotíte celkové čtvrté místo?
S odstupem času hodnotím konečně čtvrté místo jako úspěch, jelikož ročník 2003 je v republice všeobecně silný.

Ve finálovém turnaji jste z pěti utkání vyhráli úvodní dva. Co se poté stalo?
Turnaj jsme rozehráli velice dobře - dvě vítězství. Třetí zápas se Spartou jsme vedli 4:1 a poté jsme dostali velice laciné góly, duel jsme prohráli a psychika hráčů se projevila ve zbývajících dvou utkáních. U těchto mladých kluků je každé střetnutí jako den a noc.

Jak byste turnaj celkově zhodnotil?
Turnaj byl velice kvalitní, všechna mužstva byla velmi silná a rozhodovaly maličkosti. Bohužel, již v tomto mladém věku rozhodují často brankáři. Organizace turnaje byla skvělá, nasazení kluků příkladné a každý chtěl vyhrát. Pro většinu z hráčů byl tento turnaj vrcholem jejich dosavadní hráčské kariéry.

Zlato získala Sparta, která ale po základní části zůstala až za vámi a jako jediná se kvalifikovala ze druhého místa. Čím to?
Spartu jsme tři roky poráželi, samozřejmě oni osmou třídu trochu posílili a přiklonilo se k nim i štěstí. Všechna mužstva na turnaji prohrála, takže rozhodoval každý bod.

V základní části jste z osmadvaceti duelů pouze dvakrát nezvítězili. Jak tuto část hodnotíte?
V Základní části jsme nasazeni v jihočeské skupině, která není moc kvalitní. V sezoně jsme sehráli vyrovnaná utkání pouze se Spartou a Českými Budějovicemi.

Soupeři jsou v první fázi soutěže spíše menší kluby, není to škoda pro vývoj hráčů?
Určitě to škoda je, jelikož v osmé třídě se hráči již připravují na přesun do dorostu. Proto by již tato soutěž měla být stejná, jakou hraje mladší dorost. Kluci by měli hrát kvalitní utkání každý týden. Tímto by se zlepšovali. Stejně lepší hráči z malých klubů často již přestupují do klubů větších.

Trenér mladšího dorostu Petr Vojan v rozhovoru říkal, že ve vývoji hráče je největší přerod přesun ze žáků do dorostu. V čem je ten rok tak významný a snažíte se spoluprací nějak rozdíly zmenšit?
S panem Vojanem často na toto téma mluvíme. Souhlasím, že tento přechod je pro většinu chlapců velmi těžký. Mezi hráči jsou veliké rozdíly ve fyzických parametrech. Někteří jsou již v pubertě, jiným to trvá déle. Já tvrdím, že by měla znovu vzniknout devátá třída a poté by tedy následoval přechod do dorostu. Hráči by byli za tento rok silnější nejen fyzicky, ale i psychicky a věřím, že by to pomohlo v lepším vývoji hráčů.

Jaké byly a jsou vaše plány po sezóně a před startem nového ročníku?
Nastávající sezonu budu trénovat sedmou třídu (ročník 2005), pátou třídu plus pomáhat juniorce. Plány jsou stejné jako v minulých letech, posunout kluky jak po stránce hokejové, tak i osobní! A samozřejmě naučit chlapce vyhrávat, jelikož nejsme žádný zájmový kroužek, jak si to často někteří zaměňují!!!

Děkuji za rozhovor a přeji i nadále hodně úspěchů!

FOTO: facebook.com/juniorskyhokej (autor: Ronald Hansel)