Martin Procházka: Jsem šťastný, že tu můžu být!

Martin Procházka se připojil k týmu indiánů v závěru loňské sezóny při hostování z pražské Sparty. Pro letošek ale polyká tréninkové dávky s Plzeňany od samotného začátku a hlásí, že přestože dostává zabrat, radost z toho, že na západě Čech může působit, ho stále neopustila.

Jaký byl první trénink na ledě, Martine?
Jako vždycky byl hodně náročný, ale s tím už tak nějak počítáte, že budete unavení. Musíme si zvykat na nové brusle a otlačit si nohy. Tenhle týden to bude podle mého hodně náročné. Trošičku jsem se bál toho, že na ledě budu šmajdat a vypadat jako nějaká holka na veřejném bruslení. Naštěstí to bylo dobré a mám to bruslení stále ještě v sobě. (smích)

A jaký byl led? Stíhal jste ho vůbec ohodnotit?
Vůbec jsem to nevnímal. (smích) Netuším, jestli byl měkký nebo tvrdý. Ale přišel mi pomalý… Jen jestli to ale byla vlastnost toho ledu. (smích)

Viděli jsme, že jste se v tréninku hodně zaměřili na bruslení. Bylo to proto, aby vám trenéři zkrátili čas na zvykání si na nové věci?
To bych ani neřekl. Trénink byl v tomhle normální, ale pro nás to bylo těžké proto, v jakém období se právě teď nacházíme. Přece jenom je to o hodně jiný pohyb než co jsme měli během suché přírpavy.

Hokejisti často prohlašují, že už se ledu nemohli dočkat. Je to i váš případ?
Tak napůl. Samozřejmě jsem rád, že už jsme na ledě, ale netěšil jsem se na 100 %, protože jsem tušil, co mě bude čekat. (smích) Pro nás je tohle taková droga, takže už nám brusle chyběly.

Mohl byste nastínit, jaký vás společně s týmem čeká první týden závěrečné části přípravy před novou sezónou?
Od úterý do čtvrtka budeme mít tréninky dvoufázově. V pátek pro nás trenéři naplánovali jednu fázi a víkend máme volný, abychom zregenerovali a trochu si odpočinuli.

Radost z toho, že jste v kádru indiánů, z vás úplně čiší. To vás ještě neopustila? Přece jenom smlouvu jste v Plzni podepisoval už na začátku května.
Jsem šťastný, že tu můžu být. A radost mě určitě neopustila, a to i přes všechny ty dávky, které jsme v rámci přípravy už dostali.

Když mluvíme o letním drilu, nemůžu se nezeptat na Šumavu.
Pro mě tohle byl trošičku šok, musím se přiznat. Sice jsem to zvládal, ale nečekal jsem, že budou ta soustředění tak náročná. Jsem přesvědčený, že to bude znát na ledě a že díky výbušnosti, kterou jsme výběhy s pneumatikami trénovali, budeme soupeře přehrávat.