Ohlasy MBL

První utkání a hned gól, radost ovšem Kindlovi zkazily neproměněné šance a chyby v obraně

Běží třiadvacátá minuta, po Procházkově střele doráží kotouč za brankovou čáru Denis Kindl a raduje se z prvního gólu v modrobílém dresu, a to hned v prvním přípravném duelu. Tak pardubický odchovanec, který ještě v minulé sezóně hrál za konkurenční západočeské Karlovy Vary, otevřel skóre utkání a poslal proti Mladé Boleslavi do vedení domácí Škodovku. To ale bylo ze strany indiánů vše, naopak Bruslaři se trefili hned čtyřikrát a připisují si na konto první vítězství v přípravě.

Plzeň nezačala duel vůbec špatně, modrobílí byli aktivnější, ale zradila je zejména produktivita a skvělý brankář Jan Růžička. „Měli jsme spoustu přečíslení, zejména v první třetině, ale může nás mrzet jen jejich neproměňování. To nám prohrálo zápas,“ zdůrazňuje Denis Kindl.

Další problém Západočechů nastal na konci druhé části, kdy dvakrát Plzeň zapomněla na bránění, dvakrát jeli Mladoboleslavští sami na Hyláka, který po půli utkání vystřídal Svobodu, a za 42 vteřin otočili skóre ve svůj prospěch. „To se nemůže stávat. Šli jsme moc po nich a takhle jsme jim tam dvě minuty před koncem dvakrát nechali otevřená vrátka.“ hodnotí nepovedený závěr periody čtyřiadvacetiletý útočník.

Škodovka nakonec prohrála 1:4, jde ale jen o start přípravy. A jak říká sám Kindl, zápasové praxe se už nemohl dočkat. „Už jsem se hodně těšil. Přeci jen ty zápasy vám dají nejvíc. Trénujeme hodně, ale teprve utkání je ta pravá příprava.“

Hokejisté se dnes rovněž museli v Home Monitoring Aréně potýkat s nepříjemně vysokými teplotami. „Samotné vedro ještě nebylo tak hrozné, hodně však ovlivnilo kvalitu ledu. Nechceme se vymlouvat, oba manšafty to měly stejné, ale možná i ten nekvalitní led srážel naši hru dolů.“

Vzápětí útočník Škodovky skládá kompliment plzeňským fanouškům. „Rozhodně jsem nečekal, že už na přípravu přijde tolik lidí. Ještě, když je takové počasí. Možná se sem přišli trochu zchladit.“ dodává s úsměvem.

„Do sezóny mám jasně vytyčené cíle. Vždy je výš ten týmový, než osobní. Chceme se dostat do play-off, tam už se může stát cokoliv. Do úvodu sezóny se budeme snažit vstoupit úspěšně, od toho se to pak bude vše odvíjet,“ doplňuje na závěr střelec jediného dnešního gólu.