Ohlasy CHM

Jan Schleiss #13: Je škoda, že další šance jsme neproměnili

Plzeň – Indiáni mají za sebou čtvrtý přípravný duel a i tentokrát museli dohánět náskok soupeře. Honbu za smazáním dvoubrankového náskoku soupeře nastartoval svou trefou z mezikruží Jan Schleiss.

Honzo, jak byste zhodnotil utkání s Chomutovem?
Zápas ovlivnily dvě poměrně brzké trefy soupeře, který využil přesilové hry. Od toho se pak celý duel odvíjel, protože jsme museli dotahovat. První třetina nebyla vůbec dobrá, byli jsme pořád na trestné. Pak jsme začali zvyšovat tlak, vstřelili kontaktní branku a na začátku poslední části jsme i vyrovnali. Pak již byla jen škoda, že další šance jsme neproměnili, protože mohlo být hotovo již mnohem dříve. Bohužel se stalo, musíme jít dál.

Jak byste popsal svůj gól?
Kluci to dobře vyřešili v obraném pásmu, hned kotouč poslali dopředu. Matěj Chalupa tam nasprintoval, předjel obránce, já si zařval, přihrávka prošla a já se již pouze snažil trefit bránu do protipohybu gólmana. Měl jsem pochopitelně radost, alespoň něco (úsměv).

V utkání jste stihl i pěstní vložku…
Já se snažil pouze nahodit puk a už jsme viděl, jak na mě jede. Najížděl si nepříjemně, přímo na koleno. Tak jsem si ho jen chytl, aby s uklidnil, protože mi mohl zranit. Bylo to totiž opět to moje již dříve pochroumané koleno. Pak mě chytl do kravaty, shodili jsme to a bylo to.

O vás se ví, že chodíte rád na boxerské tréninky. Jsou vám tedy tyto situace blízké?
Nevyhledávám to zbytečně, ale když se to stane, tak se to stane. Hokej je komplexní sport, tak by se také vše mělo umět.

S Piráty se hraje opět hned ve čtvrtek. Bude zápas více vyhecovaný?
Uvidíme. Každý duel je jiný a myslím si, že to tak bude i v tomto případě.

Nemohu se nezeptat na závěr. Jak se vám hrálo v takovém vedru?
Pochopitelně to není příjemné, ale takovéto extrémní teploty nejsou poprvé. Nám nezbývá než si pouze zvyknut a hrát. Není to nic moc, ale nedá se nic dělat.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!