OHLASY SLAVIE

Všichni jsme šťastní, že nemáme mínus, směje se spokojený David Sklenička

S blížícím se začátkem sezony indiáni ladí svojí formu a za sebou mají už předposlední přípravné utkání. Pražské Slavii vstřelila Škodovka čtyři branky a navíc udržela čisté konto. Pod dobrou defenzivní prací Plzeňanů je podepsán i talentovaný obránce David Sklenička, jenž se zapsal i do listiny střelců.

Plzeňští hokejisté sice porazili Slavii jednoznačně 4:0, ovšem Pražané i přes konečný výsledek rozhodně nedali svojí kůži lacino. „V první třetině nehráli domácí vůbec špatně a byli nám zcela vyrovnaným soupeřem. Od druhé části jsme už začali mít navrch, a to jsme ani nevyužili několik slibných přečíslení, které jsme měli. Rozhodnout se nám podařilo až v poslední třetině, kdy jsme ještě dali další dva góly," popisoval průběh zápasu obránce David Sklenička, který zařizoval třetí gól svého týmu. „Soupeř vyhodili kotouč z pásma a nestihl včas vystřídat. Dostal jsem se proto do otevřené obrany a má střela propadla přes beka až do branky. Gólman říkal, že vůbec nic neviděl," dodal ke své trefě sváteční plzeňský střelec.

Hřát může Škodu nula v kolonce obdržených branek. „Věřím, že se naše obranná fáze nadále zlepšuje. Důkazem je i tento výsledek, i když samozřejmě jsme hráli proti soupeři z nižší ligy," zůstává při zemi reprezentační bek, jenž je rád za čisté konto. „Je to příjemné. Nikdo nemá mínus, všichni jsme proto šťastní," smál se odchovanec kladenského hokeje.

Nyní už čeká Plzeň poslední prověrka před ostrým startem do Tipsport Extraligy. „Musíme se připravit i na poslední přípravný zápas proti Klatovům. Je to zápas před ligou, který budeme chtít sehrát co nejlépe. Zároveň všichni doufáme, že se nikdo z nás nezraní, abychom šli do nové sezony v plné síle," říká odhodlaně David Sklenička.