Ohlasy Mladá Boleslav

Jsme rádi, že se nám letos povedl začátek sezony, těší Davida Skleničku

Mladá Boleslav - Indiáni berou první venkovní výhru v letošní sezoně, na ledě Bruslařů nakonec vydolovali dva cenné body! Velmi vyrovnanou bitvu zhodnotil obránce David Sklenička.

Škodovka na ledě Mladé Boleslavi rychle prohrávala, poté však po chytrém pasu Jaroslava Kracíka procedil puk do branky Ondřej Kratěna. Druhou trefu Plzně obstaral Dominik Kubalík, ale na tříbodovou výhru to nakonec nestačilo. „Pro nás to je určitě dobrý výsledek, protože každá výhra se počítá. Ať už bereme dva body, nebo vyhrajeme po základní hrací době. Jsme rádi za to, že máme alespoň ty dva,“ říká po výhře v prodloužení David Sklenička.

O vítězství v základní hrací době přišli Západočeši kvůli vyrovnání domácího Lukáše Žejdla. David Sklenička byl při tomto zásahu na ledě: „Byli jsme vyloučení, oni navíc odvolali gólmana, takže hráli vlastně v šesti proti čtyřem. Přišla střela od mantinelu a nakonec to doklepali na brankoviště do sítě.“

Celkově byl však plzeňský bek s výkonem svého týmu celkem spokojený: „Začátek utkání nebyl z naší strany úplně optimální, ale od poloviny zápasu jsme se zvedli, potom jsme byli dvě třetiny lepším mužstvem. Ve třetí jsme to sice vzadu nezatáhli, dostali jsme gól v oslabení, což se může stát, ale určitě jsme rádi, že jsme vyhráli aspoň v tom prodloužení.“

A Davida Skleničku těší také celková bilance Plzně, která zatím po šesti duelech vyválčila dvanáct bodů. „Ano, určitě jsme rádi, že je to letos lepší než minulou sezonu, kdy jsme nevyhráli na začátku skoro žádný zápas, teď bodujeme, takže je to super,“ uzavírá své povídání pevný článek indiánské defenzivy.