Ohlasy Chomutov

Hlavně jsem rád, že jsme získali tři body venku, říká Dominik Kubalík

Plzeň - Indiáni jako první dobyli pirátskou sluj, z Chomutova si navíc odvezli letošní premiérové venkovní tři body. A velmi cenné! Po první třetině sice Západočeši prohrávali 0:1, poté však zavelel k obratu Dominik Kubalík, jenž zhodnotil šlágr kola.

Indiáni po výhře 4:1 předskočili právě Chomutov a také Třinec, vyšvihli se tak do čela tabulky TELH. Proti Pirátům to rozhodně nebylo nic lehkého, čtyřikrát překonat těžko prostupnou obranu v čele s gólman Jánem Lacem, byla celkem velká výzva. „Na obranu Chomutova jsme se hodně připravovali, protože defenzivu mají zmáknutou neskutečně, hrají v ní opravdu dobře. Určitě to nebylo nic lehkého, museli jsme být obětavější, co se týče nahazování puků a soubojů v rohu hřiště. Snažili jsme se to celý zápas plnit a ty puky si sbírat," odkrývá Dominik Kubalík. Právě on se po ubráněném oslabení dostal do samostatného úniku, který v klidu proměnil a srovnal na 1:1.

Plzeňští poté i nadále zkoušeli ohrožovat branku Pirátů, defenziva severočeského celku se však často jevila neprůchodně. Kubalík k tomuto faktu říká: „Když mají takto silné beky, jako například Tomáše Slováka nebo Juraje Valacha, tak to rozhodně není nic lehkého. My tam máme takové menší hráče, ale myslím, že jsme to zvládli dobře, také jsme si pomohli přesilovkou.“ Ano, v početní výhodě se po rychlé střele prosadil Tomáš Mertl, čímž poslal Škodu do vedení a výrazně pozvedl sebevědomí.

Další trefu indiánů obstaral po nádherné akci David Stach, čtvrtý úspěch zaznamenal opět Tomáš Mertl. „Jsem hlavně rád, že jsme konečně získali tři body venku, Chomutov je hrozně silný v defenzivě, jak jsem říkal, a zároveň má velmi silné přesilovky. Právě na to jsme se snažili dobře připravit a jsem moc rád, že jsme to zvládli,“ těší plzeňského čarostřelce s číslem 18 na zádech.

Plzni to zatím neskutečně pálí, ofenziva šlape jako hodinky. Dominik Kubalík prozrazuje, že každý v útoku přesně ví a plní to, co má: „Úlohy v naší útočné lajně jsou jasně dané, kluci jsou spíše takoví nahrávači, já mám za úkol hlavně střílet. Podobně to mají kluci i v první lajně, která dává góly každý zápas.“ Další, koho prověří plzeňští kanonýři, bude v neděli Dukla Jihlava!