Ohlasy 14.kolo

Miroslav Indrák #95: Byl to souboj skvělých gólmanů

Plzeň – Indiáni na ledě posledního Litvínova již podvanácté v řadě nepodlehli soupeři v základní hrací době. Nakonec ze severu Čech berou bod, který znamená dotáhnutí se v tabulce na dosud vedoucí Kometu.

Oba celky vyslaly dohromady v zápase téměř sedmdesát střel, přesto padly v základní hrací době pouze dvě branky. Výsledkem tak bylo, že indiáni na ledě posledního celku tabulky vsítili pouze jediný gól, což se jim v sezóně ještě nestalo. „Mají výborného gólmana a my taky, tak se to tak dnes sešlo,“ popisuje stav 1:1 po šedesáti minutách Miroslav Indrák

A jak se utkání podle plzeňského štírka vyvíjelo? „Prvních deset minut jsme byli lepší, dostali jsme se poté po hezké kombinaci do vedení. Pak nás trochu dolů poslal inkasovaný gól a zbytek duelu byl vyrovnaný. My měli šance, soupeř měl šance. Navíc jsme čtyřikrát trefili tyčku, takže jsme měli i trochu smůlu. Ale jak jsem říkal, oba gólmani předvedli super výkon,” popisuje.

Pro Západočechy pokračuje šňůra venkovních duelů na ledě Třince, který na Plzeň ztrácí dva body. Bude to tedy duel jiný než s posledním Litvínovem? „Bude to to samé. My hlavně musíme začít hrát jinak. Děláme zbytečné chyby v obraném pásmu, z toho jsme dnes i minule dostali góly. Je potřeba se poučit a hrát jako na začátku sezóny, kdy jsme puky snadno vyhazovali. Nyní si vždy sami zavaříme a vznikají následně z toho nebezpečné závary,“ říká plzeňské pětadevadesátka.

Jak jsme již nakousli, Oceláři jsou v průběžné tabulce třetí o dva body za vedoucím duem Kometa – Škoda. Modrobílí se právě dnešním získaným bodem na Brno dotáhli, to totiž padlo zrovna ve Slezsku. „Na to se nekoukáme. Díváme se jen na zápasy před námi. Já osobně tabulku vůbec nesleduji,“ říká hráč, který proti Vervě odehrál prakticky patnáct minut, jednou ohrozil gólmana Petráska a zblokoval dvě střely soupeře.

Modrobílí tedy mají za sebou druhý z pěti venkovních duelů, v pátek je čeká Třinec a v neděli Olomouc. Je tedy na místě nějaký způsob odpočinku? „Volno nepřipadá v úvahu. Musíme se připravovat na každý zápas zvlášť. Zítra potrénujeme a v pátek musíme s čistou hlavou vlétnout na Třinec,” uzavírá.