Ohlasy 23.kolo

Je to velmi cenné vítězství, hodnotí Michal Moravčík

Plzeň – Michal Moravčík se posunul na pozici nejproduktivnějšího obránce indiánů, pomohl mu k tomu atypický gól, čtvrtý v sezóně. Nahozením z půlky hřiště nastartoval velký obrat svých barev v utkání. Navrch má vytáhlý obránce tři asistence.

Michale, kolik jste dal podobných gólů v kariéře?
Více kurióznějších jsem si jich dal spíše do vlastní brány. Takže tohle bylo tedy něco speciálního (smích).

Jak celá situace vznikla?
Já jsem viděl kousek místa, tak jsem se s pukem rozjel. Zahlédl jsem protihráče, jak mě křižuje a nechtěl jsem udělat ztrátu ve středním pásmu, aby nešli do přečíslení. Tak jsem vystřelil a propadlo to tam. Ani nevím, jak to gólman viděl či neviděl a jaké má svědomí. Byl to ale gól a pro nás jedině dobře.

Byl to dnes nejtěžší domácí zápas?
Určitě. Nechali nás, ať do nich bušíme a když jsme to ztratili ve středním pásmu nebo kolem modré, měli obrovsky rychlý přechod do naší třetiny, protiútoky měli velmi nebezpečné. Výborně připravený soupeř na nás.

Jaká byla nálada v kabině po druhé části?
Řekli jsme si, že nemá cenu dávat hlavy dolů. Že hrajeme dobře, i když to tam nepadlo. Pořád jsme věřili a doufali, že to alespoň vyrovnáme. Myslím si, že jsme ukázali velký charakter. Tohle je pro nás cenné vítězství. O to více, že jsme se dokázali vrátit zpátky za stavu 0:2 i 2:3 a navíc sebrat i bonusový bod.

Dlouho se v nájezdech střelcům nedařilo. Troufl byste si třeba vy?
Já rozhodně ne (úsměv). Tady jsou jiní kluci, kteří jsou šikovní a umí tady tu disciplínu.

Potkal jste se na ledě s Kubou Lvem?
Prohodili jsme ještě něco při rozbruslení. Ale ve hře na to není čas. Je rychlá, člověk nehledí na to, kdo je to nebo kdo to není. Takže tam nebylo nic speciálního.

Další utkání vás čeká hned v úterý s trápící se Kometou…
To, že se jí nedaří, nic neznamená, pořád jsou velmi kvalitní, navíc poslední mistr. Já se na ten zápas hrozně těším a věřím, že nám diváci opět udělají kvalitní kulisu a poženou nás za dalšími body. Takže velká natěšenost.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!