ohlasy LIB

Z třetího hattricku v sezoně mám velkou radost, říká šťastný střelec Tomáš Mertl

Aktuálně má na svém kontě už 18 přesných zásahů do černého. Svojí gólovou sbírku ještě plzeňský kanonýr Tomáš Mertl přiživil na severu Čech proti Bílým Tygrům, kterým nasázel hattrick. Pro letošní plzeňskou posilu to byl už třetí třígólový večer v aktuálním extraligovém ročníku!

I v pátečním zápase na ledě nepříjemného Liberce potvrdil Tomáš Mertl, že má správný čich na gólové momenty. Jednou stál na správném místě před brankou, podruhé skóroval po nečekané individuální akci, hattrick kompletoval střelou do prázdné branky. Všechny jeho góly byly nesmírně důležité a nasměrovaly indiány k cennému vítězství. „Je to krásný pocit, že jsem potřetí v sezoně vstřelil hattrick, mám z toho velkou radost," říkal ihned po utkání momentálně nejlepší střelec Tipsport Extraligy, jenž přiblížil postupně všechny své trefy do liberecké klece. „U prvního gólu to byla krásná kombinace, sehrané do prázdné branky. U druhého jsem se rozhodl, že se zkusím dostat ze strany branky až před ní, což se mi povedlo, a po ledě jsem poslal kotouč až za brankáře. Poslední byl nejednodušší, ale zároveň definitivně rozhodl o našem vítězství," popisoval své přesné zásahy zkušený centr.

Diváci přesto na první branku v utkání čekali prakticky polovinu zápasu. Liberec ale rovněž Škodovku zlobil a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak, kdyby gól padl na druhé straně hřiště. „Hrozně těžký zápas. Liberec dobře bruslil a dohrával každý souboj. Důležité bylo, že jsme jejich tlak přečkali, podržel nás i Míra Svoboda. Hodně nás uklidnil druhý vstřelený gól před koncem druhé třetiny v přesilové hře," vysvětloval útočník se šestaosmdesátkou na zádech.

Tygři ve třetí části výrazně přitvrdili a své umění musel ukázat i plzeňský bijec Ryan Hollweg, který svedl nesmírně vyrovnaný boj s libereckým obráncem Patrikem Maierem, jenž vyzval amerického bouřliváka na souboj. „Je to tvrdý kluk, příliš ho neznám. Celý zápas se mě na bitku ptal a já jen čekal na správnou chvíli. Musím uznat, že byl dobrý. Pěkný souboj. Respekt k Patrikovi, odvedl dobrou práci," pochválil svého protivníka po pěstní výměně názorů, která skončila nerozhodně, Ryan Hollweg.