Ohlasy Třinec

Bod navíc zůstal zaslouženě na naší straně, říká bek Jakub Kindl

Plzeň - Byla to pořádná bitva! Indiáni nad Třincem vedli dvakrát o dvě branky, nakonec díky trefám Oceláře Martina Růžičky došel duel až do prodloužení. V tom měl tentýž hráč možnost k završení hattricku, nicméně nařízené trestné střílení neproměnil, gólman Miroslav Svoboda předvedl skvělý zákrok. Duel nakonec ještě v prodloužení rozhodl krásnou ranou domácí Miroslav Indrák, který mač zhodnotil společně s Jakubem Kindlem.

Souboj prvního s třetím měl velké grády, Západočeši nakonec udrželi dva body na domácí půdě. Vezměme to od konce, a sice od vítězné bomby, kterou pod břevno Hamerlíkovy branky vyslal útočník Miroslav Indrák. „Jarda Kracík mi to přihrál k mantinelu, viděl jsem, že zbývá pár sekund, asi šest nebo pět, tak jsem to chtěl vypálit co nejrychleji směrem na bránu. Jen jsem to na ní chtěl prostě nějak dostat a padlo to tam,“ popisuje rozhodující moment utkání plzeňský střelec.

Nyní už se ale přesuňme k úvodu duelu. Indiáni měli skvělý vstup do utkání, díky trefám Straky a Kratěny vedli po dvaceti minutách 2:0. „Měli jsme kvalitní začátek, což se nám v posledních zápasech tolik nedařilo, ale vletěli jsme na ně, první třetinu jsme hráli výborně. Ale náskok 2:0 nic neznamenal," byl si vědom situace Jakub Kindl. „Třinec se zlepšil, pak nás také přehrával, dokázali srovnat, takže zápas došel až do prodloužení,“ dodává plzeňský bek. S jeho slovy souhlasil také Indrák: „Celá druhá třetina nebyla z naší strany moc dobrá, něco jsme si k tomu řekli, třetí už zase byla lepší, ale Martin Růžička to udělal skvěle, díky čemuž Třinec srovnal.“

Oceláři se v utkání drželi hlavně díky neutuchající formě Martina Růžičky, který v zápase vstřelil dva góly hostí. „Dali jsme Martinu Růžičkovi moc velký prostor a vyřešil to výborně. Potom jsme jim dali možnost hrát v přesilovce, věděli jsme, že jí mají jednu z nejlepších v extralize, takže jí dokázali využít,“ uvědomoval si obránce Kindl momenty, které mohli indiáni vyřešit trochu jinak.

Během střetnutí nebyla nouze ani o vypjaté momenty, se kterými však hráči počítali, jelikož se jednalo o duel celků z nejvyšších pater tabulky. „Hrály týmy z vrcholu tabulky, emoce k tomu patří. Oni jsou hodně nepříjemní, hlavně od druhé třetiny byli lepší, ale pořád nás drží gólman Míra Svoboda, který chytá výborně,“ chválil svého parťáka Miroslav Indrák. Jakub Kindl prohlásil, že duel měl nádech jako při bojích v play-off, podle něj už to tak bude prakticky každý zápas: „Šli jsme si tomu naproti a zaslouženě jsme na vrcholu tabulky. Týmy sem přijedou připravenější, chtějí se proti nám vytáhnout.“

A bek s bohatými zkušenostmi z NHL odmítl, že by Západočechům s přibývajícím časem ubývalo sil: „Zápas to byl vyrovnaný, síly nám nedocházely, jednu chvíli jsme byli na kopci my, potom zase oni. Nastoupili na nás jinak, od druhé třetiny hráli lépe, ale myslím si, že zaslouženě zůstal bod navíc na naší straně, měli jsme samozřejmě také štěstí.“ Už v úterý přijede do Plzně Mladá Boleslav, takže indiány čeká další duel doma, nemusí se trmácet během nějaké dlouhé cesty. „Výhoda to je, když se nemusí cestovat, ale musíme se hlavně soustředit na naši hru, nesmíme koukat, kde hrajeme,“ připomíná Miroslav Indrák.