Ohlasy 37. kolo

Musíme zapracovat na střelbě, aby nám to zase začalo padat do branky, nabádá Miroslav Indrák

Škodovka rozhodně měla ve Vítkovicích šance na to, aby vstřelila nejméně jednu branku. Na výborně chytajícího Patrika Bartošáka se ale indiánům nepodařilo najít ani jednou potřebný recept. Nelepilo jim to ani v přesilových hrách. Neúspěšné utkání hodnotil plzeňský útočník Miroslav Indrák.

Vítkovicím jste podlehli na jejich ledě 0:3. Jak byste zhodnotil zápas, v němž vám nebylo souzeno vstřelit branku?
Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Měli jsme hodně šancí na to, abychom dali branku, ale bohužel jsme je neproměnili. Vítkovice naopak měly štěstí v zakončení a odskočily nám na 2:0. Potom už jsme ale nebyli schopní dotáhnout zápas alespoň do prodloužení.

Čím to bylo, že jste nedokázali ani jednou najít recept na brankáře Bartošáka?
Chytal dneska výborně. My jsme se asi málo tlačili do brány, ale těžko se teď hledá důvod, proč jsme ho nepřekonali.

Ve druhé třetině soupeř rychle odskočil na rozdíl dvou tref. Především druhá branka byla poměrně šťastná. Jak jste to osobně viděl?
Já jsem viděl, že jejich obránce vystřelil od modré čáry a někoho to trefilo do zad a spadlo to do branky. Byl to hodně šťastný gól.

Nesrazila vás více do kolen právě smolná druhá branka?

Možná pár střídání potom to nebylo úplně ono, ale následně jsme se zpátky dostali do tempa. Začali jsme tlačit, ale bohužel jsme nedokázali snížit.

K dispozici jste měli i pět přesilovek, zatímco Vítkovice dostaly k dispozici jen jednu. Kde se dají hledat důvody, že jste si nedokázali pomoci ani početními výhodami?
Nastřelili jsme sice tyčku, ale prostě jsme je nesehráli tak, jak jsme měli. Musíme nyní na přesilovkách a střelbě celkově zapracovat, aby nám to začalo do branky zase padat.