Rozhovor J. Kindl

Chci týmový úspěch, proto jsem tady, hlásí Jakub Kindl

Přinášíme vám první rozhovor s Jakubem Kindlem po jeho podpisu prodloužení smlouvy v hokejové Plzni. A jak jistě z nadpisu našeho článku poznáte, co hrálo velkou roli při jeho rozhodování.

Jakube, vy jste se plzeňským fanouškům tak trochu ztratil z radaru před utkáním v Hradci Králové. Co se tam stalo?
To se může stát každému… Špatně jsem došlápl. Bohužel se to stalo před takovým větším zápasem, kdy hrál první s druhým. I proto mě to mrzelo víc. A navíc, ten den mi vypršela smlouva, co jsem měl tady v Plzni, takže to byl takový den „D“ pro mě, a stalo se tohle. To už je za mnou, jsem v pohodě a cítím se výborně.

Viděli jsme vás ve čtvrtek na tréninku, že už jste makal naplno a zapojoval se i do herních situací. Navíc jste po konci zůstal na ledě s kondičním trenérem klubu a přidávál si dávky. Jak se cítíte, navíc takhle po svátcích?
Abych pravdu řekl, čekal jsem to horší. Připravoval jsem se poctivě na suchu se svým kondičním trenérem Michal Břetenářem, takže i když jsem byl zraněný, dennodenně jsem byl v tréninku. Ve čtvrtek jsem byl třetí den na ledě a cítím se moc dobře. Po fyzické stránce nebude žádný problém.

Jak to s vámi vypadá výhledově s návratem do hry? Kdy se na vás fanoušci mohou těšit?
Doufám, že co nejdříve. Počítám s tím, že pokud vše půjde tak, jako jde doteď, že bych mohl být na zápas přichystaný na neděli. Tedy, myslím to tak, že bych si proti Liberci přál vyjet do utkání.

S hokejovou Plzní jste prodloužil smlouvu do konce sezóny. Nebyla ale sama, kdo se o vaše služby ucházel.
Nechtěl bych to nějak rozebírat. Rozhodl jsem se, že ročník chci dohrát v Plzni z toho důvodu, že jsem tu prožil krásné dva měsíce. Chtěl bych na to navázat týmovým úspěchem, proto jsem teď tady.

Máte ze svého rozhodnutí dobrý pocit?
Určitě. Měsíců do konce sezóny zase nezbývá tolik, Plzeň už jsem stačil trochu poznat a moc se mi tu líbí, takže po této stránce bylo rozhodování jednodušší.

Hrál roli i fakt, že vás extraliga překvapila svoji kvalitou, jak jste říkal v předešlých rozhovorech?
Samozřejmě také. Poznal jsem, jak je těžké vyhrát na cizím hřišti za tři body. Bylo jedno, kde jsme hráli, protože soutěž je opravdu vyrovnaná. Jestli v Jihlavě nebo jinde. Výhoda domácího prostředí a fanoušků je obrovská a je opravdu těžké zvítězit.

V době nuceného volna vinou vašeho zranění jste ale prožil i hezké chvíle - s vaší přítelkyní jste se zasnoubili. Předcházelo tomu dlouhé plánování?
Plánoval jsem to, takové rozhodnutí nemůžete udělat ze dne na den. A myslím, že to dopadlo dobře. (usměje se, pozn. redakce) Teď už se můžu do konce sezóny soustředit jenom na hokej a užívat si to tady v Plzni.

Užil jste si české Vánoce?
Moc, strávili jsme je s bráchou a přítelkyněmi v Praze. Po dlouhé době jsem měl svátky s bramborovým salátem a řízkem.

Sledoval jste zápasy indiánů, i když jste do nich nemohl naskočit?
Sledoval, v podstatě jsem viděl všechny. Nebyl jsem sice pořád na zimáku, ale v televizi nebo přes internet jsem se určitě díval. Klukům jsem fandil, i když jsem v tomhle týmu nebyl. Nemyslím si, že by kluci hráli špatně. Sezóna je dlouhá a týmy jsou schopné se připravit jeden na druhého. A oproti dominujícímu lídrovi mají motivaci ještě dvojnásobnou. Moc zápasů do konce základní části nezbývá, takže teď se začne lámat chleba, abychom před play-off hráli v co největší pohodě tak, abychom na tu nejdůležitější část sezóny, kdy se bude rozhodovat, byli co nejlépe naladěni.