Ohlasy 42.kolo

Miroslav Svoboda #32: Máme jednadevadesát bodů, což je paráda a my jedeme dál!

Plzeň – Indiáni uspěli potřetí v řadě. Dalším parádním představením se blýskl gólmana Miroslav Svoboda, který zapsal hned třiatřicet zákroků. Navíc přidal i další asistenci!

Miroslave, jaká je vlastně Olomouc soupeř?
My jsme prve před utkáním zde měli hodně náročný program. Hráli jsme v Třinci, pak jsme sem přejížděli. Bylo to tedy velice těžké. Nyní jsme sice přijeli po pátečním zápase, ale před tím to byl trochu volnější. Hráli jsme dneska výborně, zasloužili jsme si vyhrát. Máme také velkou radost, že přijeli fanoušci a vyhrálo se. Máme jednadevadesát bodů, což je paráda a my jedeme dál.

Domácí ovšem tlačili, měli spoustu střel. Jak jste to ze své pozice vnímal?
My často soupeře přestřílíme, dnes třeba ne, tak to občas je. Hlavní je, že mladí kluci dnes zahráli výborně, nebylo vůbec poznat, že třeba hrají první zápasy. Za ně jsem hrozně rád, že hrají tak, jak hrají.

Jak jste viděl první diskutabilní gól Olomouce?
Tam byla jasná branka. Mně se to kutálelo po zádech, já se potřeboval natlačit na tyčku, ta vypadla. Videorozhočí to viděl dobře. A jestli byla klec dříve posunutá? Gól by padl i tak. K tomu správně přihlédli. My hráli dál a naštěstí vyhráli. Já osobně jsem hlavně rád za každý získaný bod, protože nyní je každý nutně potřebuje.

U druhé trefy domácích ale také hrála hlavní roli vaše posunutá svatyně...
Ano, nějak ty branky tady vůbec nedržely. Když jedou tři na jednoho a já se potřebuji dostat na druhou stranu, tak buď to tyčka udrží nebo ne. Neudržela se, dostali jsme dvě minuty a inkasovali. Bohužel, to k tomu patří. Ale styl chytání kvůli tomu měnit nebudu.

Byly to na konci velké nervy?
Je pozitivní, že jsme to opět udrželi a dali gól do prázdné. Jede se dál. Sezóna je tak dlouhá, že se nevyplatí ohlížet se na takové drobnosti.

Mluvil jste o nutnosti sbírání bodů. Bylo to dnes na Olomouci hodně poznat?
Hráli bojovně. Přišel Zbyněk Irgl, který je silný na kotouči a to hned bylo vidět oproti třeba předcházejícím zápasům. Myslím si, že je jim hodně platný a i jemu samotnému to hodně pomohlo. Když byla na ledě jeho lajna, bylo to znát, má skvělé nejen přihrávky.

Před minulým zápasem zde jste přijeli o den dříve, dnes v den zápasu. Co je lepší?
To je jak kdy. Dnes jsme přijeli brzy, což nám vyhovovalo, protože jsme se mohli dobře rozcvičit. Třeba do Zlína jsme dorazili docela pozdě a měli pak i špatný začátek.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!