Proti Znojmu začne Andrašovský v páté pětce

P l z e ň - "Vítězná sestava se nemění," oznámil v šatně plzeňským hokejistům trenér Karel Trachta. V první řadě tak opět začne Václav Eiselt a Dušan Andrašovský zahájí utkání Znojmo - Plzeň jen na střídačce. Jedinou změnou tak bude absence obránce Ondřeje Kubeše kvůli střevním potížím. Toho ve třetí obraně nahradí Milan Vobořil. Zápas začne na znojemském zimním stadionu v 17:30.

Znojemští Orli bojují o postup do play-off. Jejich náskok na sedmou příčku se po debaklu v Karlových Varech smrskl na pouhé tři body. Do konce základní části chybí ještě 12 utkání, a tak Orli nemají ještě zdaleka nic jistého. Včerejší televizní zápas většina keramiků sledovala v přímém přenosu. "Většinou jsme se dívali. Znojmo dostalo první trochu náhodný gól a Vary už potom byly lepší," zhodnotil zápas Juraj Štefanka, který loňskou sezónu strávil v Karlových Varech. "Karlovy Vary směřují k historickému úspěchu moc jim to přeju a spoustu lidí hodně překvapily. Opravdu výborně jim letos chytá brankář Franěk."

Znojmo po zápase cestovalo přes půl republiky, ale příklady Třince nebo Vítkovic v minulosti ukázaly, že ani dlouhá cesta nemusí být překážkou velmi dobrému výkonu. "Včera Znojmo prohrálo, ale dnes to bude jiný zápas. Věřím, že budeme hodně bojovat a odvezeme si ze Znojma tři body."

BUDOU CHYBĚT ZNOJMU
JménoDůvod absence
David Ludvík
Jaroslav Kameš
zranění

Vedení Znojemských Orlů před sezónou angažovalo kladenské trenéry Miloslava Hořavu a Milana Skrbka, ti si s sebou přivedli obránce Milana Tomana, o kterém se říká, že vyrůstá pro reprezentaci. Znojmu se letos vyhýbají delší série bez porážky či naopak bez vítězství. V poslední době všqak mužstvu hodně chybí zraněný gólman Jaroslav Kameš, který přišel do mužstva jako náhrada za vyhozeného Oldřicha Svobodu. Nejproduktivnějším hráči mužstva jsou Marek Uram a Peter Pucher, kteří nasbírali shodně 29 bodů. Znojemské publikum patří k nejsportovnějším v celé extralize. Lidé ve Znojmě hokej milují a jsou proslulí tím, že fandí slušně.

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA ZNOJMA

Altrichter - Soudek, Havíř, Benák, Křetinský, Snopek, Toman (Pa. Kumstát) - Haman, Pucher, Uram - Plch, Vorel, Milan Procházka - Erat, Ludvík, Petr Kumstát - Beroun, Barus, Plášek

Keramika nastoupí bez jednoho ze svých nejlepších hráčů v této sezóně - Dušana Andrašovského, kterého trenéři nechali trénovat s pátou pětkou. Chybět bude stále zraněný kapitán Josef Řezníček a střevní potíže postihly v sobotu Ondřeje Kubeše. Proti Plzni se určitě bude chtít vytáhnout obránce Václav Benák, který loni v Plzni začínal a předtím působil v Písku spolu s Davidem Mazancem. V utkání Znojmo - Plzeň se spolu utkají i dvě možná nejlepší slovenské kolonie v českých týmech. Znojemskou povedou slovenští reprezentanti Marek Uram s Peterem Pucherem a doplní je někdejší Uramův spoluhráč z Liptovského Mikuláše Ján Plch. V Plzni září kromě Andrašvského Juraj Štefanka a nová posila ze Slovanu Bratislava Ľubomír Hurtaj.

BUDOU CHYBĚT KERAMICE PLZEŇ
JménoDůvod absence
Josef Řezníček
Ondřej Kubeš
Robert Hamrla
zranění nohy
střevní potíže
zraněné koleno

PŘEDPOKLÁDANÁ SESTAVA PLZNĚ

Barta - M. Divíšek, Mazanec, Dobroň, Výborný, Vobořil, Vlček - Dvořák, J. Straka, Eiselt - Branda, J. Štefanka, Matějovský - Švík, Hurtaj, Adamský - Topol, R. Procházka, Volák (Andrašovský)