Ve Znojmě hrajeme vždycky špatnou první třetinu, říká Adamský

Z n o j m o - V první třetině Keramika Plzeň rozhodně nepřipomínala mužstvo, které si v nedávné době odvezlo vítězství z Pardubic nebo dokázalo s přehledem přehrát Vsetín. "Ve Znojmě se nám tradičně v první třetině nedaří. Hráli jsme prostě špatně," zhodnotil vstup do utkání největší objev letošní sezóny v dresu Plzně Martin Adamský.

První branku inkasovala Keramika po brejku, když zaváhala obranná dvojice Dobroň - Výborný, při druhém gólu neubránil Ľubomír Hurtaj Benáka. O přestávce trenéři zredukovali sestavu na tři pětky, na střídačce zůstali Milan Volák s Miloslavem Topolem a Jana Švíka nahradil ve třetí pětce Radek Procházka. Do elitní formace se navíc místo Václava Eiselta posunul Dušan Andrašovský. K vynucené změně došlo v obraně. Zraněného Vobořila nahradil mladý obránce Petr Chvojka, který letos odstartoval sezónu v základní sestavě, ale v poslední době nastupoval pouze za juniorský tým. "Začali jsme hrát konečně pořádně do těla a konečně jsme si vytvářeli šance. Příležitosti si vytvářelo i Znojmo, my jsme jich ošem měli víc," popsal změnu Adamský.

Právě Chvojka stál u zrodu první branky keramiků. Na červené našel Martina Adamského. "Posunul jsem si puk na útočnou modrou, tam jsem vybojoval puk pro Ivana Vlčka, který přihrál Hurtajovi. Ten si hodil puk mezi nohy a vstřelil krásný gól," říkal odchovanec Studénky.

Necelých šest minut před koncem se pak prosadil Michal Dvořák a Plzeň tak dotáhla náskok soupeře z první třetiny. "Od té doby jsme se snažili hlavně neprohrát a soustředili jsme se zejména na bránění. Bod ze Znojma je velice cenný," popsal taktiku Adamský.

V prodloužení se však situace změnila. Plzeň měl bod jistý a bojovalo se o druhý. "Chtěli jsme určitě vyhrát a málem se nám to povedlo. V 64. minutě jel Andrašovský sám na Altrichtera, ovšem nepřekonal ho," litoval Martin Adamský.