Ohlasy Mladá Boleslav

Byl to den blbec, ale někdy to přijít muselo, říká Jan Schleiss

Plzeň - Indiáni v probíhajícím ročníku poprvé prohráli na domácím ledě v základní hrací době, naprosto bez bodu vyšli z duelu proti Mladé Boleslavi. Bruslaři se vytasili na západě České republiky s tvrdou a obětavou hrou, pevnou defenzivou, zároveň byli produktivní v přesilových hrách. Střetnutí na pozápasové tiskové konferenci zhodnotili Jan Schleiss a David Sklenička.

Útočník Jan Schleiss se s hodnocením duelu moc nepáral, podle něj nešlo indiánům nic. „Dneska bylo špatně všechno, den blbec. Prostě se to nepovedlo, musíme jít zase hned na další utkání, které se hraje v pátek. Zápasy v poslední době jsou takové generálky na play-off, což vlastně jenom vítáme, je to pro nás skvělá příprava na vyřazovací boje,“ našel alespoň na hře nějaká pozitiva útočník s číslem 13. David Sklenička viděl průběh mače rovněž podobně: „První dvě nebo tři střídání nebyly úplně špatné, ale potom jsme se nechali stejně jako na Spartě vyloučit, hned jsme z toho dostali gól. Pak už to šlo všechno špatně, jak říkal přede mnou Honza.“

V duelu se objevilo velké množství vyhrocených situací, indiáni putovali na trestnou lavici častěji, než jsou obvykle zvyklý. Byli modrobílí pod tlakem svých emocí? „Ze začátku tam asi něco bylo, možná jsme byli trochu frustrovaní z těch oslabení. Ale oni byli hlavně dobře připravení, řezali nás, zároveň hráli zkušeně z defenzivy a zároveň jim zachytla gólman, proto jsme na ně dneska nestačili,“ vyzdvihl hlavně hru soupeř Schleiss.

Západočeši v letošním ročníku prohráli na domácím ledě v základní hrací době vůbec poprvé, skončila tak famózní šňůra duelů bez ztráty. „V dnešním utkání se to prostě sešlo, moc nás to mrzí. Prostě to byl zápas blbec, ale někdy to prostě přijít muselo. I když je to škoda. Je lepší, že se to stalo teď, než kdybychom nějak smolně prohráli v play-off,“ myslí si Jan Schleiss. Ten ocenil i fanoušky indiánů, kteří po utkání vyprovodili své oblíbence potleskem.

David Sklenička v duelu proti Bruslařům poutal pozornost tribun také útočnými výpady. Hned v první třetině střílel plzeňský bek v dobrém pozici pouze do lapačky skvěle chytajícího Jana Růžičky, jen o chvíli později napálil jeho kolega z defenzivy Michal Moravčík tyčku. Sklenička se prezentoval dalšími ofenzivními výpady hlavně v závěru utkání. „Mrzí mě, že jsem kolikrát nevystřelil přesněji, protože to šlo udělat lépe. Moc gólů jsem letos nedal, takže nějaký další by se určitě hodil,“ myslí si obránce Škodovky.

Ten zároveň na závěr dodává, že by si indiáni neměli z prvního domácího duelu s nulou dělat těžkou hlavu. „Nemá vůbec cenu se v téhle prohře babrat, jedeme dál zápas od zápasu. V pátek budeme chtít opět vyhrát, doufám, že v Pardubicích zase najedeme na vítěznou vlnu,“ burcuje David Sklenička. Pardubice bojují o play-off, následný domácí duel s Chomutovem bude také rozhodně velice vypjatý, celky potřebují nasbírat každičký možný bod, proto Plzeňské před olympijskou pauzou určitě nečeká nic lehkého.