Ohlasy PCE

Milan Gulaš #77: Týmy kolem šestky a desítky bojují na krev. A my musíme taky!

Plzeň – Podruhé v řadě vyšli indiáni bodově na prázdno, dnes navíc i střelecky.

Milane, jaké to dnes bylo utkání?
Zápas nebyl podle našich představ. Dělali jsme velké chyby ve středním pásmu. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, ale ani ve druhé třetině se to příliš nezlepšilo. Až v poslední, kdy jsme hru stáhli na tři pětky. Je škoda, že jsme nevyužili nějakou přesilovou hru, šance tam byly. Musím ale říct, že Pardubice dnes hrály velice dobře a organizovaně ve hře pět na pět.

Poslední dva zápasy jste vstřelili pouze jednu branku. Čím to?
To nevím. Ale nemůže se nám stávat, že nastoupíme třeba jen na osmdesát procent. Obzvláště proti týmům, které bojují o play-off a šestku. Oni hrají na krev. A přesně tak musíme i my, abychom se připravili na vyřazovací boje. Protože duelů již moc nezbývá a my musíme makat na sto procent.

Navíc Saša Hylák ukázal, že se můžete spolehnout i na něj…
Pro nás jedině dobře. Ve vyřazovacích bojích nastávají momenty, kdy tam gólman musí skočit z minuty na minutu. Já jsem rád i za něj, protože dlouho nechytal a dnes mu zápas vyšel a častokrát nás podržel.

Jak moc se již těšíte na reprezentační pauzu a poskládání zpět kompletního kádru?
Samozřejmě. Máme spoustu zraněných kluků, někteří další, kteří dnes hráli, se potřebují také dát do kupy. Myslím si, že nyní na to nastane pravý čas, protože pak se hrají ještě tři zápasy. My samozřejmě o první místo nechceme přijít. Víme, že Mountifled dnes vyhrál a stáhl nás na sedm bodů. Nějaký náskok tam ještě je, ale my si ho musíme vážit a pořádně zapnout v neděli s Chomutovem. Máme zdravý tým, který chce neustále vyhrát a máme pokoru, to je hrozně důležité. A je to vidět i na té sezóně, proto jsme nasbírali tolik bodů. Trenéři nás v tom drží, abychom nepolevili.

Je důležité si během dlouhé sezóny odpočinout i psychicky?
To ani nejde. Hokej a zápasy běží v rychlém sledu, navíc je olympiáda. Jsme profesionálové, s tím se musíme naučit žít. Já se třeba na Hry strašně těším a únava, která je v podvědomí, tak musí jít stranou.

Hranice sta bodů ale uklidňuje, že?
Je to tak, je to dobré. Sezóna se vyvíjí podle našich představ, nějak takto jsme v to doufali. Jsem rád, že vše klape, i když vždycky se v sezóně nějaké takovéto krizovky vyskytnou. Ale to je i dobře, aby se s tím tým naučil pracovat. Obzvlášť nyní před play-off, protože to bude úplně jiná soutěž.

Již jste narazil na zápas s Chomutovem, který bude ale bez kotle…
Myslím si o tom své. Ani nevím, jestli to mohu nějak komentovat. Není to pouze o těch fanoušcích, ale i o jiných elementech v tom zápase. Je potřeba to rozebrat a nekoukat se jenom na ty fanoušky. Ale celkově se na to zaměřit více.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!