Miroslav Svoboda #32

Miroslav Svoboda #32: S Brnem musíme makat od prvního utkání a věřit každou minutu

Plzeň – Indiáni již znají svého soupeře pro semifinále play-off, je jím Kometa Brno. „Podle mě nic není víc než takováto série s takovýmto týmem. Ohromně se těším,“ říká gólman Západočechů Miroslav Svoboda.

Míro, jaké jsou pocity pár dní po postupu?
Pocity jsou určitě výborné, máme všichni velkou radost a těšíme se na další kolo bojů.

Co podle vás rozhodlo?
Rozhodl stoprocentně náš zkušenější kádr a touha po vítězství, kterou máme obrovskou.

V čem byli Hanáci nejvíce nepříjemní?
Olomouc bojovala, jak nejlépe uměla. Do každého zápasu dala v podstatě všechno. Nedali nám ani centimetr ledu a patří jí obrovské uznání.

Spoluhráči mluvili o tom, že každý zápas byl z plzeňské strany lepší, souhlasíte?
Postupem série jsme se opravdu stále zlepšovali, ale novou sérii s Brnem musíme začít od prvního utkání makat a věřit každou minutu.

Jak osobně jste vnímal svou první extraligovou sérii?
Tak samozřejmě je člověk napjatý. Obzvlášť v zápasech, které jsou vyrovnané do konce. Například jako třetí duel v Olomouci. Důležité je, ze taková utkání vyhráváme.

Čím vás Olomouc zaskočila v prvním zápase?
Nemyslím si, že nás Olomouc zaskočila. Dostali jsme dva laciné góly a Braňo Konrád podal výborný výkon. Prohráli jsme na nájezdy, ale jelo se dál. Poté jsme vyhráli čtyřikrát v řadě, což je pozitivní.

Jak navázat na skvělé výkony v semifinále?
Na další sérii určitě budeme potřebovat podporu diváků. A to jak u nás, tak na ledě soupeře. Budeme makat a uděláme pro úspěch vše.

Standardní otázka na závěr. Co očekáváte od série s Brnem?
Zápasy s Kometou byly značně vyrovnané, padalo hodně gólů. Takže já se jich budu snažit dostat co nejméně (úsměv). Oni mají výborný tým a skvělého gólmana. My se připravujeme opravdu hodně a nemáme důvod být ustrašení. Půjdeme do série určitě s tím, že každý zápas chceme zvládnout a uděláme pro to všechno. Podle mě nic není víc než takováto série s takovýmto týmem. Ohromně se těším!

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!