Ohlasy SF2

David Stach #20: Hraje se na čtyři vítězné zápasy, rozhodně nic nebalíme!

Plzeň – Indiáni ani ve druhém utkání nevyzráli na Kometu, v sérii se tak soupeř ujímá vedení 2:0 na zápasy. Nyní se boje stěhují do Brna.

Davide, jak zhodnotit dnešní zápas?
Bylo to o prvním gólu. Bohužel jsme měli mnoho šancí, ale nedali jsme nic. Ale je to 0:2, hraje se na čtyři vítězná utkání. Oni vyhráli tady, my zase můžeme tam.

Co chybělo v zakončení?
To kdybych věděl, udělat bych to jinak. Sám jsem měl šancí na tři zápasy, bohužel tam nic nespadlo. Budu doufat, že se to prolomí.

Jak moc velkou překážkou je Marek Čiliak?
Chytá skvěle, je ve velké formě a my doufáme, že na něj vyzrajeme. Šancí bylo opravdu hodně. Musíme se ujmout vedení, to se pak hraje úplně jinak.

Čím to, že Brno tolik hrozí při vlastním oslabení?
Vždycky proletí brankovištěm křižná přihrávka, kterou oni seberou. Mají dva hráče navrchu, kteří nám pak ujedou. Nesmí se to stávat, musíme si to pohlídat.

Co chybělo při vaší dorážce, když jste již před sebou měl prázdnou klec?
Já ani nevím, co jsem mohl udělat lépe. Bylo to v takové rychlosti, že se to ani nedalo zvednout více a on tam dal beton. Osmkrát z deseti pokusů by to třeba byl gól...

S čím vyrazit do Brna?
Nesmíme mít hlavy dole. Hraje se na čtyři vítězný, klidně zase my můžeme vyhrát dvakrát tam, všechno je otevřené. Určitě nic nebalíme.

Je alespoň pozitivní, že výkon byl oproti včerejšku mnohem lepší?
Výkon nebyl špatný, ale… je lepší hrát špatně a vyhrát než naopak.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!