Ohlasy CEB

Aspoň nemusím nic dávat do kasy, směje se po prvním zápase za Plzeň Dominik Frodl

Většinu času pozoroval své spoluhráče jak útočí a vytváří si jednu šanci za druhou. Ovšem také se pořádně zapotil, avšak to hlavně kvůli nepříjemnému horku. Dominik Frodl si ovšem připsal osmnáct přesných zákroků, jen jedna střela z hole Jakuba Káníka skončila za jeho zády. "Inkasovaný gól mrzí, ale aspoň se s kluky nemusím hádat o příspěvek do kasy za udrženou nulu," říká Frodl s humorem.

Jelikož přípravné zápasy startují už v srpnu, musejí se hráči vypořádat s nezvyklým vedrem: „Slušná sauna. Nevím, kolik tu bylo stupňů. Zápas byl takřka na jednu bránu, na mě toho tolik nešlo, ale stejně jsem byl hodně zpocený,“ hodnotí Dominik Frodl nepříjemné podmínky. „Už se to snad bude postupem času zlepšovat. Ale pro oba týmy to bylo stejné a tak to je.“

Posila ze Slavie si připsala osmnáct zákroků, pouze jeden pokus ve třetí části skončila v síti: „Gól byl trochu smolný, dloubl to špičkou hole, šlo to nahoru. Nechci říct, že to byla haluz, ale byl to trochu šťastný gól. Zůstal jsem příliš zalezlý v bráně. Ale o tom jsou přípravné zápasy, chybami se posunu dál a vyladím to do začátku sezóny,“ vyhlíží Frodl možnosti zlepšení.

Přestože si Motor tolik šancí nevypracoval, dvaadvacetiletý brankář ocenil jeho kvalitu a kvalitu utkání celkově. Proti Jihočechům za Slavii chytal v sezóně často: „České Budějovice hodně změnily tým. Mají hodně mladých kluků na zkoušku, přijely bez klíčových hráčů. Mladí hráči lítali, bojovali, kousali a snaží se vydřít místo v týmu. Hráli hodně do těla a lidem se musel zápas docela líbit,“ hodnotí.

Dominik Frodl hned vidí rozdíl v kvalitě hry a obzvlášť obránců, těch v Plzni si cení: „Všichni beci jsou tu o dost zkušenější, nezmatkují, podrží puk a dávají křižné přihrávky, to se v první lize tolik nevidí. Ne nadarmo hrají extraligu,“ chválí a dodává: „Ještě to ale musíme do začátku vypilovat třeba co se týče komunikace, když soupeř pojede dva na jednoho, abych věděl, jakého si mám vzít hráče. Do sezóny ještě času dost, pak budeme moudřejší,“ říká slávistický odchovanec.

Již na první přípravný zápas si našly cestu téměř dva tisíce fanoušků, což mladého gólmana překvapilo, ale hlavně potěšilo: „Já jsem na to čuměl. Čekal jsem, že přijde jedna poloprázdná tribuna, ale bylo hodně lidí. Se Slavií se to nedá srovnávat. Měli jsme dobré fanoušky, ale chodilo jich málo. Tohle je určitě příjemnější, když už na přípravu přijde 2000 lidí a fandí celý zápas,“ dodává na závěr Dominik Frodl s úsměvem.

Další přípravný zápas čeká indiány 7.8. v 17:30, kdy je na programu odveta s Českými Budějovicemi, tentokrát však v Budvar Aréně.