Dmitri Miltchakov indiánem

Plzeň posílí zkušený gólman - Dmitri Miltchakov!

Plzeň - Den po prvním přátelském utkání doplňuje soupisku indiánů zkušený běloruský gólman - Dmitri Miltchakov.

Vedení indiánů dlouho hledalo zkušeného parťáka k Dominiku Frodlovi, který včera proti Českým Budějovicím předvedl osmnáct zákroků a za svá záda propustil jediný puk.

Dmitri Miltchakov je dvaatřicetiletý velezkušený brankář. Hokejově vyrůstal ve Švédsku, je tedy odchovancem tamní vyhlášené gólmanské školy - konkrétně MODO. Poté se vrátil domů, kde přímo v rodném Minsku odchytal i řadu zápasů v KHL. V neposlední řadě je pravidelným reprezentantem své země. A to včetně světových šampionátů již od kategorie do osmnácti let.

”Všichni asi ví, jak to u nás s gólmanem bylo. Máme podepsaného Dominika Frodla, za což jsme velmi rádi, a nebudu jmenovat všechny, s kterými jsme jednali a kteří nám z různých důvodů odmítli. A tím nám pak zbyl už jen užší okruh jmen. Dmitri je ve svých 32 letech zkušený gólman. Hrál za běloruský národní tým, KHL a také na farmě Minsku, která hraje běloruskou ligu. S Rudou Pejcharem, který má hodně kontaktů v ruské lize, jsme sháněli informace a na Dmitrije šly ve skrze pozitivní informace a čísla, která se u gólmana sledují, má za poslední roky velmi slušná. Třeba je také říct, že od čtrnácti let žil ve Švédsku a je tudíž poznamenaný evropskou kulturou, což pro nás bylo také důležité. V neposlední řadě i on měl velký zájem u nás hrát. Nakonec tedy věřím, že s Dominikem Frodlem vytvoří dobrou dvojici, která bude spolupracovat a vzájemně se doplňovat,“ popisuje Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.