Ohlasy 15. kolo

Nezlomí se to jinak než tvrdou prací, říká Vojtěch Němec

Plzeň – Velkou hokejovou bitvu mají za sebou indiáni proti brněnské Kometě. V utkání byli aktivnější, soupeře přestříleli, třikrát orazítkovali tyčku, přesto se bodů ani potřetí v řadě nedočkali.

Vojto, měl jste dnes vy osobně proti Brnu větší motivaci?
Nebral bych to speciálně proti Brnu. Poslední zápasy jsem neměl dobré, propadl jsem se sestavou. Potřeboval jsem se tedy nějakým způsobem nastartovat a že to bylo zrovna proti Kometě byla tedy spíše náhoda, shoda okolností.

Pomohly velké změny v sestavě?
Dali jsme dva góly, na výhru to ale nestačilo. Takže možná to znát bylo, možná ne. Těžko říct. Některé věci, které fungovaly s bývalými spoluhráči, byly jiné, ale systém je pro každého stejný. Měli bychom tedy vědět, co hrát. V tom bych problém určitě nehledal.

Chybí i pověstné štěstí?
Všechny góly, které jsme dostali, nebyli pro nás šťastné. První byl po chybičce gólmana, to se stane. Pak zase inkasujeme dvacet vteřin po našem vyrovnání. Čtvrtý nám smolně sklepne přímo rozhodčí. V hlavě to po první třetině bylo, ale i tak jsme měli šancí dostatek a nastřelili jsme ještě tři tyčky. Určitě jsme neodehráli špatný zápas.

Jak tedy dál?
Určitě pokračovat v nastolené práci. Nezlomí se to ničím jiným, než tvrdou prací. Můžu dát za každého hráče tady ruku do ohně, že na ledě nechává sto procent. Každý si plní, co by měl, bohužel nyní rozhodují ty centimetry.

Byla Kometa nejtěžším soupeřem, který letos dorazil do Home Monitoring Arény?
Brno je kvalitní soupeř, ale hrály tu i jiné silné týmy. Nedává se to porovnat, záleží i na vývoji utkání. Šance jsme měli, ale nedali jsme góly. Je ošemetné o tomto takto mluvit.

Nedařily se ani přesilové hry…
Bohužel… Chceme s tím něco udělat, ale buď je to pomalé nebo uskočí puk, nedáme si přesnou nahrávku… Nemá to takový ten správný drajf. Musíme se na to zaměřit, stálo nás to již nějaké zápasy.

Jak moc se již na týmu podepisuje šňůra porážek?
Samozřejmě tam lehká frustrace je, ale spíše kvůli tomu, že se od nás odklonilo štěstí. Jak jsem říkal, měli jsme tři tyčky, pak se nám tam zamotá rozhodčí… Snad to co nejdříve zlomíme.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!