Miltchakov v reprezentaci

Dmitri Miltchakov povolán do běloruské reprezentace!

Indiáni budou mít zastoupení v běloruské reprezentaci, do týmu byl pro Pohár 4 národů povolán Dmitri Miltchakov!

Téměř celý evropský klubový hokej se příští týden po zápasech Ligy mistrů na pár dní zastaví, většinu zemí totiž čeká reprezentační přestávka. Z Plzně odcestují na srazy seniorských národních týmů dva hráči – slovenský obránce Peter Čerešňák a běloruský brankář Dmitri Miltchakov!

Miltchakov rozhodně není žádným nováčkem v běloruském výběru. V poslední sezóně sice odehrál jediný zápas, během kariéry však už reprezentoval svoji zemi na MS U18, MS U20 i na pěti seniorských šampionátech a kvalifikaci o olympijské hry.

Ve výběru 28 hráčů je Miltchakov jedním ze dvou krajánků, kteří působí mimo Bělorusko nebo Rusko. V Plzni zatím naskočil do čtyř zápasů Ligy mistrů, kde si s úspěšností zákroků 90,29 % připsal čtyři vítězství. V české extralize má téměř shodnou úspěšnost 90,28 %, ze šesti zápasů má na kontě dvě výhry.

Běloruský národní tým se představí na Poháru 4 národů v Minsku v Čižovka–Aréně, kterou Miltchakov dobře zná. Hraje zde totiž HC Junosť Minsk, ve kterém plzeňský gólman působil poslední dvě sezóny. Domácí postupně vyzvou Francii, Slovinsko a Lotyšsko.