MFF Juniorfest 2018

Indiáni se zúčastnili akce MFF Juniorfest 2018 aneb Pevnost Týn

Plzeň - V pondělí 12. listopadu 2018 se uskutečnila nejoblíbenější dětská doprovodná akce v rámci MFF Juniorfest 2018 s názvem Pevnost Týn. Soutěžili žáci základních škol z pěti měst Plzeňského kraje.

Do Erbovního sálu Státního hradu a zámku v Horšovském Týně se již podeváté vrátila oblíbená soutěž pro žáky pátých tříd, která je volně inspirovaná televizními soutěžemi – Pevnost Boyard a Hry bez hranic. Žáky do sálu přivedli ředitelé a zástupci jednotlivých škol – Daniel Koblen (ZŠ Bor), Pavel Janský (ZŠ Horšovský Týn), Petr Fornouz (ZŠ Přeštice), Helena Sloupová (ZŠ Domažlice, Komenského), Jitka Suchá (ZŠ Staňkov). Společně pak vylosovali kapitány týmů z řad hráčů HC Škoda Plzeň, kteří navštívili festival již podruhé.

První disciplínou, kterou v letošním ročníku týmy plnily, byla soutěž s názvem Vánočka. Zde byl úkol opravdu „jednoduchý“. Z připravených bochánků těsta vyválet prameny a uplést vánočku. Druhý úkol otestoval zdatnost soutěžících. Úkolem v disciplíně Táhni! bylo, aby kapitán převezl na speciální lavici děti svého týmu z jedné strany historické zámecké jízdárny na druhou, kde se členové týmu vystřídali a děti zpět táhly pak na lavici svého kapitána. Tuto soutěž nejrychleji zvládl tým ZŠ Staňkov za velké podpory kapitána Petra Kodýtka.

Nejšikovnějším týmem, tedy týmem, který shodil nejvíce kuželek ve třetím úkolu, byla ZŠ Přeštice pod vedením lídra Kristiána Koláře. Zručnost a sehranost u balancovníku předvedlo opět stejné uskupení a to díky skvělé koordinaci plzeňského gólmana. Jako jediní dokázali hlavolam složit žáci ZŠ Horšovský Týn vedeni kapitánem Lukášem Kaňákem. Mozkové závity potrápili soutěžící u posledního úkolu, kterým byla soutěž s názvem Sportovec. Zde měly týmy poznat známého českého sportovce. Již po první nápovědě jej poznaly mužstva ZŠ Bor, ZŠ Staňkov a ZŠ Domažlice, Komenského spolu se svými kapitány Matyášem Kantnerem, Petrem Kodýtkem a Mírou Indrákem.

Po vyřešení posledního úkolu se soutěžící přesunuli do rozbouřeného Erbovního sálu, kde je čekal poslední úkol – zlatý poklad. Zde týmy vybíraly zlaté čokoládové mince, které pod sebou ukrývaly různě velkou bodovou hodnotu. Překvapením pro všechny v sále bylo přinesení upečených vánoček jednotlivých týmů, které následně hodnotila porota složená ze zástupců jednotlivých sponzorů Juniorfestu a Pevnosti Týn – Miroslava Foltýnová, Veronika Divišová, Petra Olivková a Jaroslav Šobr.

Ve chvíli, kdy byly přiděleny poslední body, propukli fanoušci zeleného týmu ze ZŠ Staňkov v jásot. Jejich snažení za podpory kapitána Petra Kodýtka přineslo ovoce v podobě víkendového zájezdu do německého Legolandu, který do soutěže věnovala ředitelka CK Bus-Tour Foltýnová, Mirka Foltýnová.

Krásnou tečkou na závěr byla téměř nekonečná autogramiáda plzeňských indiánů. Možnost vyfocení se s nimi si nenechalo ujít bezmála 230 dětí, které sledovaly celou soutěž v Erbovním sále a fandily svým kamarádům.

„Příští rok přijedu znovu a tentokrát už konečně vyhraju!“ Zhodnotil Pevnost Týn Miroslav Indrák, který zde byl jako kapitán již podruhé. Celý organizační tým se těší na další ročník soutěže a je pln očekávání, zda se Mírova slova splní.

FOTOGALERIE ZDE!