Kvartet keramiků v reprezentaci

P l z e ň - Národní tým vstoupí v pondělí do první fáze přípravy na letošní světový šampionát. Trenér Slavomír Lener vyjmenoval 22 hokejistů, které pozval na soustředění do Zlína. Ve výběru se objevili čtyři hráči Keramiky Plzeň - obránce Michal Dobroň a útočníci Daniel Branda, Michal Dvořák a Jakub Koreis.

Daniel Branda a Michal Dobroň již mají reprezentační zkušenosti, Michal Dvořák a Jakub Koreis jsou pozváni do seniorské reprezentace poprvé v životě, oba však v minulosti nastupovali v mládežnických reprezentačních výběrech.

Výběr bude ve Zlíně do 28. března pouze trénovat, poté se přesune do Prahy a následně do Mariánských Lázní. Ostrá zápasová zkouška čeká na národní výběr v přípravných zápasech ve Švýcarsku 10. a 11. dubna. Po zlínském soustředění však kádr dozná zeštíhlení, chybět budou také hokejisté úspěšných semifinalistů a borci z NHL. V hledáčku reprezentačních trenérů je i plzeňský odchovanec v dresu Columbusu Jaroslav Špaček.

Brankáři: Jiří Trvaj (Vítkovice), Tomáš Duba (SaiPa, Finsko)
Obránci: Michal Dobroň (Plzeň), Ondřej Němec (Vsetín), Jan Snopek (Znojmo), Martin Hlavačka (Karlovy Vary), Michal Barinka (České Budějovice), Miroslav Blaťák (Zlín), Robert Kántor, Marek Židlický (oba IFK Helsinky, Finsko)
Útočníci: Michal Dvořák, Jakub Koreis, Daniel Branda (vš. Plzeň), Radim Kucharczyk, Tomáš Demel (oba Vsetín), Marek Vorel (Znojmo), Jindřich Kotrla (Litvínov), Martin Štrba (České Budějovice), Jiří Burger (Vítkovice), Jaroslav Hlinka (Kloten, Švýcarsko). Roman Vopat (IFK Helsinky, Finsko), Leoš Čermák (Novosibirsk, Rusko).