Ohlasy 36. kolo

Od druhé třetiny skvělý týmový výkon, chválí střelec Vojtěch Němec

Podílel se na prvním i třetím gólu Plzně, do oficiálních statistik se mu však nejspíše jen ten třetí. Vojtěch Němec v poslední části ještě schytal nepříjemný hit do hlavy, ale je v pořádku a po zápase rozdával úsměvy. Má také proč. Škodovka předvedla parádní výkon a třetí celek tabulky hradecký Mountfield porazila 4:0.

Jak byste zhodnotil první třetinu, která dle slov trenéra Hanzlíka nebyla ideální?
Vyloženě pod tlakem jsme nebyli, ale nehráli jsme tak, jak jsme chtěli, a hosty jsme často pouštěli do šancí. Několikrát ujeli sami na bránu a naštěstí Dominik Frodl předvedl parádní zákroky. Dnes se mu musíme klanět. Je pravda, že jsme po první třetině mohli prohrávat 0:2 a po konci zápasu odcházet s brekem. Ale dokázali jsme ji ustát a dokonce v závěru udeřili.

Zatím jsou vám psány dva góly, ale dle informací České televize bude ta první branka připsána Milanu Gulašovi. Jak jste to viděl?
Asi to tak bude. Pravděpodobně jsem totiž trefil jen hokejku protihráče a ne puk, soupeř (Petr Zámorský, pozn. red.) si kotouč srazil nejspíše do branky sám, takže Milanův gól. Byl hodně důležitý, dostali jsme se do vedení čtrnáct sekund před koncem první části, Hradec to určitě zpomalilo.

Branku na 3:0 v přesilovce už vám ale nikdo neodpáře. Asistoval vám Jaroslav Kracík, dnešní oslavenec. Nemělo to být spíše naopak?
Já jsem mu dal dárek tím, že jsem tu šanci proměnil. Kdybych puk poslal do plexiskla, tak by mi asi řekl, že jsem trubka (úsměv). Našel mě krásně a měl jsem spoustu času zakončit.

Ve třetí třetině jste tam obdržel nepříjemný hit. Jak se to stalo?
Byl jsem rozjetý u levého mantinelu v oblouku, ale najednou jsem viděl, jak tam stojí bek, už jsem neměl kam uhnout. Dostal jsem ránu na hlavu a dal jsem si dvacet (smích).

Díky dnešní výhře jste poskočili na pátou příčku tabulky. Sledujete to trochu?
Samozřejmě to nějakým způsobem vnímám. Ale musím použít tohle klasické klišé, jdeme od zápasu k zápasu a na tabulku koukat nesmíme (úsměv). Chceme stále hrát hokej, který nás zdobil a snad ještě nějakou chvíli zdobit bude. Když budeme hrát tak, jak potřebujeme, budeme body sbírat a tabulkou stoupat nahoru.

Zdá se, že soupeři z vyšších pater tabulky vám vyhovují. Čím to je?
Přední celky z tabulky více chtějí hrát hokej a hrají ho, dá se na to pak koukat. Když přijede nějaký tým bránit, jen nahazuje puky, hraje se jen ze strany na stranu a ještě dostaneme většinou první gól, tak to není koukatelné. Snažíme se poté jen dobývat branku soupeře, to se nám daří hůře.

V současné době hrajete až tři zápasy týdně. Cítíte se po fyzické stránce dobře?
Není to špatné. Myslím si, že fyzická únava ještě přijde, hodně zápasů ještě přijde a společně s dlouhým cestováním to nebude jednoduché, teď v neděli jedeme až do Třince. Ale rozhodně se na to nemůžeme vymlouvat, dřeli jsme kvůli tomu celé léto a makáme stále.

Co udělat pro to, abyste v neděli právě v Třinci byli stejně úspěšní?
Určitě musíme zlepšit nástup do utkání, první třetinu. Nesmíme si nic komplikovat. Když předvedeme stejně soustředěný výkon jako dnes od druhé části a Dominik to opět zavře, tak nám stačí jeden gól (úsměv).