Preview 43.kolo

Středa patří hokeji! Do Plzně míří Vítkovice!

Plzeň – Indiáni se po téměř dvou týdnech představí před vlastními fanoušky, v duelu týmů z popředí tabulky přivítají Rideru.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

Home Monitoring Aréna, Plzeň
13. února 2019
43.kolo Tipsport extraligy

Do předloňské sezóny vstoupili lépe Ostravané. Ti před svými fanoušky uspěli 4:1, radovali se i na západě Čech v poměru 5:3. Vítězný hattrick ale indiáni překazili v prvním zápase roku 2017, když v Ostravě zvítězili 4:2 a doma dokonce nadělili soupeři půltucet – 6:2. Oba celky následně čekala série předkola play-off. Do té lépe vstoupily Vítkovice, které přestály tlak Západočechů a rozhodly střelou do prázdné – 3:1. Ve druhém střetnutí naopak domácí zvrátili dvoubrankovou ztrátu a vybojovali mečbol v prodloužení. Jenže indiáni se nedali a dvěma nastřílenými bůry si před vlastními fanoušky hlasitě řekli o rozhodující duel. Ten nakonec v jejich prospěch rozhodl v pětadevadesáté minutě po přistrčení Preisingera David Stach. Ostravanům se na úvod nové extraligy pomsta nevyvedla, před vlastním publikem podlehli 0:2, prosadili se Kubalík a Gulaš, čisté konto udržel Alexandr Hylák. Na západě Čech domácí dvakrát prohrávali, jednou dokonce o dvě branky, přesto uspěli v samostatných nájezdech. Až ve třetím vzájemném měření sil se radovali Vítkovičtí, kteří své publikum potěšili vítězstvím 3:0, poslední slovo ale měli Západočeši – 4:1. Ti začali lépe i v sezóně 2018/19, když jako první celek ve čtvrtém kole připravili domácí o body. A to hned dva. Ostravané se však v odvetě pomstili stejnou mincí a uspěli následně i doma – ve velké bitvě 2:1. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?


Pod pokličkou Vítkovic

Ridera zakončila loňskou základní část na skvělém třetím místě, ovšem v prvním kole ji čekal pořádný oříšek – úřadující mistr z Brna. Ten na ledě soupeře ukořistil oba duely v poměru 3:2 a doma hladký postup dokonal 4:0 a 3:1. Letos se jí opět poměrně daří, průběžné umístění je sice trochu horší, stále ale v první šestce. Aktuální je ovšem série dvou nezdarů, kdy Vítkovice podlehly v Litvínově 1:5 a před reprezentační pauzou na Spartě 0:3.

Vítkovice opět táhne gólman Patrik Bartošák. Co do procentuální úspěšnosti zákroků se vyhřívá spolu s Dominikem Frodlem v popředí celé extraligy na metě přes třiadevadesát procent. Drží si tak téměř stejná čísla jako v loňské základní části. V útoku se zase do TOP 10 bodování celé soutěže probojoval Ondřej Roman, který nasázel dvanáct branek a přidal pětadvacet asistencí. V zádech má Radoslava Tybora (16+10).

V týmových číslech se u využití přesilových her Ostravané drží v pozadí startovního peletonu, u hry v oslabení je to ale přesně naopak. Hrají co do počtu nasbíraných trestných minut také nejslušněji a výrazně vyčnívají co do sumy rozdaných hitů a zblokovaných střel. Průměrná domácí návštěva 5871 je těsně před Plzni pátá v extralize.


Výsledky posledních zápasů

HC Sparta Praha 3
HC Vítkovice Ridera 0
(0:0, 1:0, 2:0)


Branky a nahrávky: 24. Rousek (Klíma), 59. Delisle, 60. Beran (Bukarts, Pech).
HC Vítkovice Ridera: Bartošák – D. Krenželok, Trška, Šidlík, Hrabal, Mrázek, Černý – Olesz, Lev, Dej – D. Květoň, Poletín, Tybor – Kucsera, T. Jáchym, Szturc – Schleiss, Š. Stránský, Zdráhal – Fridrich


HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 4
(1:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Jarůšek (Forman, Piskáček), 21. Jarůšek (Košťálek), 50. Jarůšek (Pech) – 22. Kodýtek (Allen, Eberle), 45. Pour (Gulaš, Moravčík), 53. Eberle (Preisinger), 56. Nedorost (Indrák, L. Kaňák).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Preisinger, Pour, Jan Kovář (A) – Gulaš (C), Straka, Kodýtek – Eberle, V. Němec, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A).


Statistika nuda je, má však cenné údaje: