Ohlasy 43. kolo

Miroslav Indrák #95: Věřil jsem, že duel rozsekneme v náš prospěch

Devět výher z posledních deseti zápasů, taková je bilance plzeňských indiánů. Dnešní duel byl velmi vyrovnaný, Vítkovice dvakrát zareagovaly na plzeňské trefy, nakonec rozhodla střela Kováře v početní výhodě v 58. minutě. Přesilovku využil gólem na 2:1 i Miroslav Indrák.

Lukáš Pulpán při svém 400. zápase v extralize sice v úvodní části svým prvním gólem sezóny otevřel skóre, Ostravané však okamžitě zareagovali: „Vítkovice přebíraly otěže zápasu zejména v první třetině, moc nám nejely nohy. Možná jsme si mysleli, že se nemůže nic stát, měli jsme s nimi veliké problémy,“ hodnotí Indrák. „Ve druhé části jsme už zlepšili pohyb, museli jsme zůstat trpěliví.“

Právě ve druhé periodě vrátil vedení Škodovce útočník s číslem pětadevadesát, když se trefil zblízka v početní výhodě: „Měl jsem dvě šance už v první třetině. Snažil jsem se hrát stále stejně a jsem rád, že to tam nakonec padlo. Byl to šťastný gól, soupeř mi sekl do hokejky a šlo to jinam, než jsem chtěl, naštěstí to zapadlo mezi betony,“ popisuje důležitou trefu střelec branky na 2:1.

Ridera sice ve třetí části dokázala znovu srovnat, ale v 58. minutě zamířil do horního růžku v přesilové hře Jan Kovář: „Bylo to o jedné trefě, ale věřil se, že to dotáhneme my. Na početní výhody máme zkušené kluky, zase to potvrdili. Kovy se v přesilovce trefil parádně,“ chválí Indrák svého spoluhráče. V poslední sekundě ještě upravil na konečných 4:2 Milan Gulaš.

Západočeši tak přidali do sbírky další výhru a vezou se na vítězné vlně: „Jsme rádi, že se nám takhle daří. Dnes to sice nebylo ideální, ale příště do toho nastoupíme jinak. Budeme se snažit stále vyhrávat,“ říká třiadvacetiletý útočník.

Díky tříbodové výhře se indiáni posunuli již na druhé místo před Oceláře z Třince, to však jako příliš důležité Indrák nehodnotí: „Tabulku sledujeme, ale koukáme hlavně pod nás. Soustředit se musíme hlavně sami na sebe,“ ví písecký rodák.

Nyní čekají Škodu dva zápasy proti soupeřům, kteří už o play-off nebojují, a to třináctý Chomutov a poslední Pardubice. Duely proti těmto celkům jsou však často velmi ošemetné: „Když budeme hrát stále svoji hru, napadat a hodně střílet, tak budeme úspěšní. Nesmíme hrát pouze polovinu zápasu, to by se nám mohlo vymstít,“ dodává na závěr Miroslav Indrák.