Ohlasy 44. kolo

Soupeře do náskoků pouštět nesmíme, z chyb se musíme poučit, říká Michal Moravčík

Plzeň - Indiáni museli proti Chomutovu dvakrát stahovat dvoubrankové manko. V obou případech se jim to povedlo, z utkání si nakonec odnesli jeden bod, Piráti totiž uspěli v nájezdech. Duel zhodnotili Michal Moravčík, který si připsal první trefu po návratu do Plzně, a útočník Petr Kodýtek.

Na tiskové konferenci po utkání hlavní kouč Škody Ladislav Čihák apeloval na své hráče. Zlepšit se musí vstupy do třetin, přípustné nejsou ani individuální chyby, které indiáni vyrobili po náročné srovnání stavu na 2:2. „Jsou situace, které v zápase zažít nechcete. My jsme to dnes bohužel zažili dvakrát. Dnešní zápas z naší strany nebyl vůbec dobrý, musíme se z toho poučit. Nesmíme soupeře pouštět do takových náskoků a přečíslení,“ navazuje na slova trenéra Čiháka Moravčík.

Také podle Petra Kodýtka měl být začátek utkání ze škodováckého pohledu úplně jiný, aktivnější, bruslivější a celkově prostě lepší. Místo toho přišly v páté minutě dvě rychlé trefy Pirátů. „Nevstoupili jsme do zápasu dobře, špatně jsme napadali. Oni nám hodně jezdili do přečíslení. Pak přišlo střídání, kdy jsme dostali dva góly, museli jsme dotahovat. Potom se nám to bohužel stalo ještě jednou, to nebylo dobré,“ připomíná centr modrobílých podobnou situaci ze druhé třetiny, když přišly dva bleskové údery Severočechů po druhém gólu Plzně, který krásnou ranou obstaral Milan Gulaš.

I přesto byla na straně Plzně viditelná snaha, i když ne vše z pohledu Škody bylo ideální. Skepse však na místě nebyla. „Neměli jsme důvod, abychom byli po dvou inkasovaných gólech skleslí. Kvalitu vepředu máme, takže jsme věřili, že ztrátu dokážeme stáhnout. Ale stávat by se nám to nemělo, pak výsledek honíme celý zápas,“ opakuje Michal Moravčík.

Nemohlo dojít k nějakému podcenění? Trenérská družina hráče před každým zápasem upozorňuje, že nic takového se stát nesmí. A odmítá to i Petr Kodýtek: „Nepodcenili jsme nic, to rozhodně ne, spíše jsme možná trošku zaspali. Časem jsme se do toho zase dostali, bylo to lepší. Chtěli jsme hrát a vyhrát, bojovali jsme, ale bohužel se to nakonec nepovedlo.“ Obecně poslední tři zápasy proti Pirátům byly nesmírně náročné a vyrovnané. První klání sice indiáni vyhráli po demolici 9:2, pak přišly ale velice těsné výhry 3:2 a nyní porážku 4:5 po nájezdech.

V nájezdech, ale vlastně i v celém předchozím duelu, potrápil Plzeňské chomutovský gólman Peters. Se svým pokusem při rozstřelu proti němu neuspěl kromě Denise Kindla, Kováře, Gulaše a Němce ani Petr Kodýtek. „Když trenér řekne, kdo pojede, tak už nějak vím, co budu dělat. Moc se mi nájezd nepovedl, chtěl jsem to udělat trochu jinak, jel jsem pomaleji, plánoval jsem rychle vystřelit, ale bohužel se nepovedlo,“ mrzí útočníka s číslem 88.

I přes prohru získali indiáni jeden bod, udrželi se na druhém místě tabulky. O ten jeden bodík navíc stáhli náskok vedoucího Liberce, i když situace mohla být samozřejmě ještě veselejší. „Na tabulku stejně nekoukám. Já osobně se soustředím jen na náš tým a hru, nechci si připouštět okolní tlaky. Když budeme hrát přesně tak, jak máme, jak nám říkají trenéři, tak se nebojím, že by nás čekal nějaký sešup,“ myslí si Moravčík.