Ohlasy 45.kolo

Jan Eberle #17: Do každého utkání musíme jít s pokorou k soupeři a vnutit mu náš styl

Plzeň – Náročný čtyřzápasový týden zvládli indiáni na výbornou. Osmi brankami dnes zničili domácí Dynamo, přičemž gólem, finální příhrou a plus čtyřmi body se pod vítězství podepsal Jan Eberle.

Honzo, rozhodlo asi pět gólů ve druhé části, že?
Napadalo nám to tam, samozřejmě jsme za to rádi. Vypracovali jsme si šance a dokázali je využít. Pardubice to trochu zlomilo a my si pak jen hlídali výsledek.

Vaše formace byla u čtyř branek. Změnili jste něco?
Nene, je to pořád stejné. Snažíme se hodně bruslit, napadat. Z toho jsme dnes získávali puky, vytvářeli šance a i je proměňovali.

Vyhovuje vám, že soupeři se spíše více soustředí na duo Gulaš – Kovář?
Guli s Kovym jsou nejlepší hokejisté v extralize, tak to prostě je. My máme roli trošičku jinou. Když už máme šance, musíme je proměňovat. Pro ně je těžké hrát, protože se je každý snaží hlídat, pak se ale zase otevírá prostor pro nás.

Jak se vám hraje s Petry Strakou a Kodýtkem?
Hrajeme spolu od začátku, vyhovuje nám to. Myslím si, že je to i vidět na naší hře. Trenéři nás nechávají pohromadě a je to super.

Hraje se vám dobře speciálně na Pardubice? Po jedenácti brankách dnes osm…
Máme ale jen tři body, jako kdyby to bylo 1:0. Jsme ale rádi, že se nám dnes povedlo z toho udělat klidný zápas.

Asi bylo cílem na Pardubice vletět a co nejdříve rozhodnout?
Samozřejmě. U těchto soupeřů z druhé poloviny tabulky je důležité co nejdříve ukázat, kdo je favoritem a jak hrajeme. Snažíme se je nepustit vůbec do zápasu a hned si vypracovat šance, využít je a soupeře zlomit.

Domácí na první dva góly vždy poměrně rychle reagovali. To bylo asi náročné, že?
Pochopitelně bychom neměli hned takto brzy inkasovat. Ale šli jsme trpělivě dál, proměnili další šance a soupeře nakonec zlomili. Možná je to pro Pardubice až krutý výsledek, také měly dost šancí.

Jak v kabině vnímáte sérii vítězství a dobrých výkonů?
Určitě máme jinou pozici než třeba před pár měsíci. Ono je to ale zrádné. My musíme makat dál a snažit se stále vyhrát šňůra – nešňůra. Do každého utkání musíme jít s pokorou k soupeři a vnutit mu náš styl hokeje.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!