Trénuj jako indián

Indiáni Matyáš Kantner a Václav Nedorost trénovali studenty Sportovního gymnázia!

Plzeň - Hokejisté v rolích učitelů tělocviku na plzeňských školách? To už je běžná praxe v rámci klubového projektu „Trénuj jako indián!“

Extraligoví hokejisté si tentokrát vzali na starost tercii pana učitele Mgr. Jaroslava Bedrny. Na úvod si rozdělili studenty do dvou týmů a zahráli si vybíjenou. Vítězný tým Václava Nedorosta vymyslel jako trest za prohru svému soupeři sundání triček. Tak, aby byl celý tým do půl těla. Poraženým se trest ale ani trochu nelíbil, tak se po lehkých diskuzích nakonec netrestalo.

„Je to hezké, pro děti je to zážitek a zároveň to pro ně může být motivace do budoucna. Je na nich hodně vidět, že si to užívají. Ať už je to tělocvik se známými sportovci nebo nějaká beseda. Těm dětem to může jenom pomoct. Zároveň zjistí, jací ti kluci jsou mimo led a jaké cviky třeba dělají na trénincích,“ hodnotí přímo učitel Bedrna celou akci. „Matyáš Kantner a Václav Nedorost se toho zhostili velmi dobře, bylo vidět, že si to společně s dětmi užívají,“ chválí.

Pikantní vše bylo zejména pro prvně jmenovaného, protože je stále ještě studentem místní školy. „Je fajn, že přišel zrovna Matyáš. Je to super kluk, je šikovný a vždy byl velmi pracovitý. A na svůj věk si myslím, že to má i v hlavě celkem srovnané. Určitě bychom u nás uvítali i další bývalé žáky jako je například Petr Straka,“ uzavírá Jaroslav Bedrna.

Studenti zatím ukazovali hokejistům svoje dovednosti v podobě přemetů, kotoulů, stojek, hvězd… „Bylo to super, hodně jsme si to užili, bylo to příjemné zpestření. Kluci jsou skvělí učitelé, chovali se k nám velice hezky a přátelsky, byla to opravdu zábava a skvělý zážitek. Hokej máme rádi a občas se zajdeme podívat i na zápasy,“ zní hromadně z řad studentů.

Také samotní hráči si hodinu tělocviku velmi pochvalovali a odcházeli s úsměvem na rtech stejně jako žáci. „Bylo to super, děti si to užily, bylo to pro ně zase něco nového. Přece jen to byla trošku jiná hodina tělocviku, než na kterou jsou zvyklý. Pro mě osobně to bylo speciální tím, že tuhle školu stále studuju, takže jsem tu doma,“ hodnotí sám Matyáš Kantner.

FOTOGALERIE ZDE!