Trénuj jako indián

Nick Jones a Connor Allen v akci! Tentokrát ale před studenty Sportovního gymnázia!

Plzeň - V rámci projektu „Trénuj jako indián“ se tentokrát naši američtí hráči Nick Jones a Conor Allen představili studentům v roli učitelů anglického jazyka v 1.B na Sportovním gymnáziu v Plzni.

Vést hodinu angličtiny před plnou třídou českých studentů, zdá se být pro amerického hokejového obránce nelehký úkol. Nick Jones však působil tak, jako by to dělal každý den. S noblesou sobě vlastní uvedl hodinu, zapojil spoluhráče Conora Allena a s naprostou lehkostí vyprávěl studentům o svém osobním i hokejovém životě.

"Jsme moc rádi za tento projekt plzeňského hokejového klubu. Tak krásnou americkou angličtinu v Plzni neslyšíte každý den, je to pro studenty úžasná příležitost," uvádí profesorka Mgr. Kateřina Holubová.

Studenti se díky svým přesně mířeným otázkám dozvěděli o tom, kde se hokejisté narodili, o jejich rodinách žijících v Americe, o tom, kde studovali, jaké byly jejich oblíbené předměty ve škole, kdy začínali s hokejem a došlo také na téma nejoblíbenějšího českého jídla, kdy Connor Allen vtipně narážel na svého kolegu Milana Gulaše a tvrdil, že jeho nejoblíbenějším jídlem je definitivně guláš.

Nick a Conor zároveň prozradili studentům, jakým jazykem se mluví v kabině a že úroveň angličtiny mezi hráči je velice dobrá. Pochvalovali si plzeňské pivo a přiznali, že je to také jeden z důvodů, proč je tu často navštěvují jejich přátelé z Ameriky.

Přišla řeč i na oblíbené plzeňské festivaly, z nichž mají kluci nejraději Pilsner Fest a také, jak moc se snaží mluvit česky.

Závěrem se povídalo ještě o dalších zahraničních zkušenostech včetně NHL a se zvoněním jsme stihli již jen společnou fotografii na památku.

Kde se představí naši hokejisté příště?

Sledujte projekt „Trénuj jako indián!“

FOTOGALERIE ZDE!