Ohlasy 47. kolo

Vždy je to o dobrém týmovém výkonu, pak jsou více vidět individuality, říká Jan Kovář

Indiáni v Mladé Boleslavi opět natáhli bodovou šňůru, na ledě Bruslařů zvítězili v poměru 4:1. Snížili tak ztrátu na vedoucí Liberec, Tygři měli po 47. kole před Škodovkou náskok už jen o dva body. Vítězný zápas na středočeském ledě zhodnotili členové elitní plzeňské útočné formace – Jan Kovář a Jakub Pour.

Výhra 4:1 vypadá na první pohled celkem jasně a přesvědčivě, nicméně po úvodních dvaceti minutách byl stav nerozhodný 1:1, za což mohli být modrobílí rozhodně rádi. „Bylo to velmi těžké utkání. V první třetině jsme udělali dva zbytečné fauly, poté jsme i inkasovali, Boleslav byla na koni. Na konci jsme však sami v přesilovce vyrovnali na 1:1, to nás určitě zvedlo,“ vyzdvihuje Jakub Pour vyrovnávací trefu Petra Kodýtka, který se prosadil v přesilové hře. Těžil z perfektní přihrávky Jana Kováře: „Myslím si, že důležitý byl vyrovnávací gól na konci první třetiny. Ta od nás nebyla ideální, když se do kabiny pak odcházelo za stavu 1:1, bylo to pro nás takové malé vítězství. Boleslav měla v první části více ze hry.“

Během prostřední části už však Západočeši začali na ledě vládnout, ve 25. minutě obstaral šťastnou trefou vítězný gól Miroslav Indrák. „Od druhé třetiny jsme se snažili hrát náš hokej. Nakonec jsme to zvládli, za což jsme moc rádi,“ těší Poura. On i jeho parťáci však s přibývajícím vedením nepolevovali, protože bojující Bruslaři by se nabídnuté šance mohli chytit. „Boleslav je známá tím, že je to skvěle bruslící tým. My jsme se tomu ale přizpůsobili, dokázali jsme jim vnutit náš styl, díky tomu jsme zaslouženě vyhráli,“ konstatuje Pour.

Škodováci naposledy v základní hrací době prohráli v Liberci 0:4, pak však přišlo osm duelů v řadě, kdy Plzeňané získali v utkání minimálně bod! Ve všech těchto zápasech dokázali pokaždé nastřílet minimálně čtyři góly, díky čemuž jsou nejofenzivnějším týmem TELH. „O téhle sérii ani nevím. Je samozřejmě dobré, když dáváme hodně gólů, ale myslím si, že jich i docela málo dostáváme. U toho rozhodně chceme zůstat. Přijdou zápasy, kdy nám to třeba nebude lepit, tak bude důležité, aby to nehořelo vzadu,“ upozorňuje útočník Jan Kovář.

Právě Kovář si v posledních dvou mačích připsal neuvěřitelných 7 přesných přihrávek, kapitán Gulaš bral zase dohromady 8 kanadských bodů. To je neuvěřitelná útočná síla. „Vždy je to o dobrém týmovém výkonu. Když se vyhrává, tak jsou více vidět individuality. Jsem rád, že pomáháme k výhrám,“ těší Jana Kováře.

Z fenomenálních výkonů zmíněných dvou borců těží i mladý forvard Jakub Pour, který je ze svých kolegů z útočné formace pochopitelně nadšený: „Když se podíváme na Milana Gulaše a Honzu Kováře – to je prostě krása, jak oni hrají. Ti si ten hokej neskutečně užívají, padá jim to tam. Všichni jsme za to šťastní, snad to tak bude pokračovat dál.“ Ale mladý forvard s číslem 64 na zádech rozhodně není v elitní lajně do počtu, sám pravidelně sbírá gólové příspěvky a zápas od zápasu vedle zkušených borců roste: „Pro mě osobně je to obrovská škola hokeje, také si to užívám. Snažím se nimi hrát co nejlépe a vracet jim to, co oni dávají mně!“

Ve 47. kole vedoucí Liberec prohrál v Olomouci těsně 0:1, takže indiáni díky výhře v Mladé Boleslavi snížili náskok Bílých Tygrů na pouhé dva body. „Já osobně tabulku vůbec neřeším. Koukáme se jen na sebe, na náš styl, abychom uhráli co nejvíce bodů. Uvidíme, jak to bude na konci základní části,“ uzavírá Jakub Pour.