Ohlasy Rungsted

Nevypustili jsme jedinou věc a šli do všeho naplno, jak chtěli trenéři, těší Romana Vlacha

Druhý zápas mají za sebou indiáni v Champions Hockey League. Na kanonádě proti dánskému Rungstedu se svou první trefou v ostrém utkání za Plzeň podílel i útočník Roman Vlach.

Zápas proti dánskému mistrovi nakonec skončil vysokým vítězstvím Plzně, indiáni nasázeli devět gólů. Celou kanonádu načal útočník Roman Vlach, který byl dle svých slov docela překvapený, jak se Škodovce dařilo sypat jeden gól za druhým: „Ani jsem to upřímně nečekal. Na Rungsted jsme koukali na videu, jak hráli první zápas v Zugu, a tam byli fakt dobří. Nejen tam, potom i u nás na ledě. Naším pohybem a tím, že jsme nevypustili jedinou věc, a šli do všeho naplno, jak chtěli trenéři, tak oni pak nestíhali, to byla naše výhoda.“ Nakonec se skóre zastavilo na zmíněné devítce, ale indiáni napálili i několik tyčí.

Úvodní trefu duelu obstaral Roman Vlach již v první minutě utkání. Celou akci připravili Lukáš Kaňák s Matyášem Kantnerem, Vlach kotouč pohotově dorazil do branky Rungstedu. Gól ho nesmírně potěšil: „Jo, tak to zvedne asi každého, jsem moc rád. Gól jsem dal hned v prvním přípravném utkání, pak jsem chvíli čekal, ale dneska mi to tam padlo. Věřil jsem, že se to zase rozjede, určitě mě to povzbudilo.“


Rungsted Seier Capital dorazil do Plzně jistě s houževnatou náladou, ve Švýcarsku se při svém premiérovém vystoupení v Champions Hockey League prezentoval velice sympatickým dojmem. S domácím Zugem držel dlouho krok. „Padlo nám tam vlastně všechno, co jsme vystřelili na bránu. Ale štěstí se musí jít naproti a my jsme si za ním díky našemu pohybu šli, alespoň rozhodně od druhé třetiny. Oni se možná trochu stáhli, my jsme je naší super aktivitou přehráli, ale zápas to rozhodně nebyl tak jednoduchý, jak ukazuje výsledek,“ vyzdvihuje výkon Škodovky útočník Roman Vlach. 

Forvard nastupuje v útoku s Vojtěchem Němcem a Matyášem Kantnerem: „My jsme nová lajna, vím, že Guli s Tomášem Mertlem jsou sehraní, stejně tak i s Pourákem. V naší formaci se občas trošku s klukama musíme ještě sehrát, ale myslím, že to má zatím dobrou návaznost a bude to lepší a lepší. Jsou tam rozhodně věci, které musíme zlepšit, ale bavíme se o nich a budeme se zlepšovat,“ věří Vlach. 

Západočeši mají za sebou dva zápasy v Lize mistrů. Dva duely proti naprosto odlišným soupeřům. A na svém kontě pět bodů za výhry v prodloužení a základní hrací době. Slušný start do skupiny B. „ Zatím je to skvělé, ale je to začátek, může to být všechno jinak. Teď jedeme k nim a musíme se na to dobře připravit. Budeme krotit euforii a zase všechno poctivě odmakáme,“ slibuje na závěr Roman Vlach.

Úvodní foto: Roman Turovský