Ohlasy EV Zug

Udělali jsme za základní skupinou sladkou tečku, těší Miroslava Indráka

V LOGSPEED CZ Aréně se šlo na závěrečný zápas Škodovky Champions Hockey League ve skupině B, kterou indiáni zakončili výhrou 2:1 na nájezdy proti Zugu. Nyní už se Miroslav Indrák a celý tým mohou těšit na páteční los osmifinále soutěže!

Po šesti dnech se indiáni znovu utkali s vicemistrem švýcarské nejvyšší hokejové soutěže. I když Zug nechal odpočívat některé opory, jak prozradil hlavní kouč hostí, stále se v týmu vyskytovala celá řada výborných hokejistů. „Oni mají vynikající přechod z obrany do útoku. Všichni jsou rychlí, dávají si přihrávky přesně do hokejky. A mají na nich klid, to trošku chybělo nám, což byl asi největší problém. Ale myslím, že dneska jsme se uklidnili,“ říká Miroslav Indrák.

Tým EVZ se dostal do vedení, když se trefil David McIntyre, právě Indrák mohl o chvilku později srovnat. Do samostatného úniku ho skvělým pasem vyslal Michal Moravčík, leč bekhendové zakončení hostující gólman Hollenstein lapil. „Chybělo jenom dát gól. Na poslední chvíli jsme se rozhodl pro jiné zakončení, než jsem chtěl původně udělat a předpokládal jsem, že do něj půjdu, ale doufám, že si to v dalším utkání zase vyberu,“ věří útočník s 9 na zádech. 

Ve třetí třetině se Miroslav Indrák po nepříjemném kontaktu s protihráčem dlouho sbíral z ledu, na střídačku mu během přerušené hry museli dopomoci spoluhráči. Plzeňský bojovník se ale do zápasu ještě vrátil. „Prvních asi deset vteřin to bylo nepříjemné, pak jsem to začal rozhýbávat. Potom už jsem byl připravený jít na další střídání,“ hlásí Indrák. 

Smůlu si vybral i v prodloužení, když vysokou holí trefil jednoho z hráčů EVZ, za což od rozhodčích inkasoval čtyři trestné minuty. Indiáni však těžké oslabení zvládli na jedničku. „Z trestné lavice to nebyl příjemný pohled, ale kluci to výborně ubránili. Pak jsme vyhráli na nájezdy, za to jsme moc rádi, udělali jsme za základní skupinou sladkou tečku,“ těší Miroslava Indráka, který kvůli trestu nemohl zasáhnout do následujících samostatných nájezdů: „Kdybych měl jet, tak by mě to štvalo. Ale neptal jsem se, jestli by mě určili, kluci to zvládli skvěle,“

Od poloviny zápasu se do branky Škody přesunul gólman Kristián Kolář, který během plánovaného střídání nahradil Dominika Frodla. Kolář si připsal řadu skvělých zákroků, nepustil ani jeden gól, nejvíce se vyznamenal během samostatných nájezdů. Zlikvidoval všech šest zakončení soupeře! „Kristián chytal výborně. Zug má excelentní hráče na nájezdy, ale on všechny vychytal. Klobouk dolů, my doufáme, že v takových výkonech bude pokračovat,“ říká na závěr Miroslav Indrák.