Ohlasy 18. kolo

Nastoupili jsme do poslední části tak, že to zvládneme, popisují Rob s Budíkem

Plzeň - Indiáni ovládli i druhé západočeské derby. Dnes to ovšem byla velká přetahovaná, k velkému obratu přispěli dohromady třemi góly i Luboš Rob s Vojtěchem Budíkem.

Luboš Rob
Luboši, jak těžké bylo dnes otočit vývoj utkání?
Každý zápas, který se takto otáčí, je těžký. Prohrávali jsme z ničeho nic 1:3 se mi zdálo. Ale pořád jsme věřili. Doma jsme silní a navíc zbývalo hodně času. K tomu jsme ještě snížili ve druhé části, to bylo důležité. Nakonec jsme přidali další dvě branky v poslední třetině a za to jsme moc rádi.

Vy jste k tomu dopomohl dvěma přesilovkovými góly…
Jsem rád, že branky dáváme, když sám dostávám důvěru v první přesilovkové formaci. Procento využití máme zatím výborné, snad to tak bude i pokračovat. Je to zásluhou i spoluhráčů, kteří mi to dobře dávají, myslím si, že si vyhovíme.

První část byla z vaší strany velmi povedená, přinesla ale pouze jeden gól…
Samozřejmě bychom chtěli dávat tři v první periodě, ale vždycky se to nepovede. Naštěstí jsme vsítili alespoň jeden, i to pomohlo. Škoda, že jsme nepřidali druhý. Pak by soupeř, nechci říct, přestal hrát, ale trochu tomu věřit. Vary se ve druhé části o dost zvedly, využily toho a třikrát udeřily.

Bylo znát, že oproti Energii již máte úterní duel na rozehrání po dlouhé pauze za sebou?
Abych pravdu řekl, osobně by mě to nenapadlo. Je dobré, že jsme v úterý měli těžký zápas a možná to i pomohlo tomu, že v první části jsme byli lepší, ale oni to pak zase obrátili.

Přesto jste šancí měli spoustu, nebylo to místy až frustrující, že pořád na vaší straně svítila pouze jednička?
Frustrovaní jsme určitě nebyli. Na střídačce žádná panika nebyla, celé mužstvo tomu věřilo. V hokeji dát dva góly je hned. Nastoupili jsme do poslední části tak, že to zvládneme. Je potřeba ale také i říct, kolikrát nám Kalovy Vary ujely a musel nás podržet ve hře Frodo.

Jak byste popal své trefy?
Mně pořád trenéři říkají, ať střílím z první, já bych nejraději pořád nahrával (úsměv). V první části se mi to promítlo v hlavou, tak jsem to zkusil. Ve třetí jsem tušil, že Guli bude přihrávat, tak jsme se jen obával, abych neminul prázdnou bránu.

Ke konci ještě Energie tlačila při power-play…
Každý takto otočený zápas je výborná vizitka pro mužstvo. Je to možná lepší než vyhrát třeba 5:0. Vary tlačily do poslední vteřiny, Frodo to ale pochytal a přiklonilo se k nám i štěstí.

Vojtěch Budík
Vojto, již víte kolik vás první trefa bude stát?

Ještě ne, ale počítám s tím. To budu muset něco zaplatit (úsměv).

Jaké jsou to pocity?
Jsem za to rád, konečně jsem to trefil. Jenže dnes jsem mohl dát klidně i tři, čtyři góly. Ale nejdůležitější je výhra. Za tu jsem nejvíce rád.

Byl jste dnes překvapený, v kolika šancích jste se ocitl?
To ano (úsměv). Musím asi ještě trochu potrénovat zakončení. Ujeli jsme v oslabení, pak mi to trochu sjelo při střele před bránou… Škoda.

Gól byl od mantinelu, byla to rána naslepo?
Nene, viděl jsem, že tam mám Kantyho. Gólman nic neviděl a spadlo to tam.

Jak moc těžké bylo skousnout obrat Energie, která byla do té doby stále pod tlakem?
Je pravda, že jsme je dlouho točili, snad prvních patnáct minut. Měli jsme tlak, pak ale se vše otočilo.

Čím si to vysvětlujete?
Asi to vzešlo z hlavy, že jsme se málo soustředili. Udělali jsme chybu a oni toho hned využili. My jsme ale stále věřili, že to otočíme. Máme silný tým a s tím jsme do poslední části šli.

Bodová série se natáhla, nyní vás čeká Mladá Boleslav…
To bude další těžký zápas, tam to není lehké. Je to důrazný a rychlý tým, mají spoustu zkušených hráčů. Ale my uděláme vše pro to, abychom tam vyhráli.

Nyní vás ovšem čeká poměrně náročný program i díky Lize mistrů…
Já myslím, že tréninky nás na to dobře připravily. Ať jsme se již zaměřovali na kondici či třeba sílu v posilovně. Měli jsme i volno, tak jsme si stihli i odpočinout.

Jak jste si užil domácí atmosféru západočeského derby?
Krásná! Pěkně to žilo. Fanoušci nás neustále hnali dopředu a i díky nim jsme to dokázali zvládnout a vyhrát.