Zvýšený pohyb Jihočechů sebral Plzni body

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Plzeňané nezopakovali na jihu Čech výkony z posledních zápasů. Po herně optimistické první třetině přišel zlom. Ve zbývajících čtyřiceti minutách působili Západočeši dojmem umdlévajícího dobyvatele, zatímco Budějovičtí svoji tvrz bránili srdnatě. "Chybělo nám více bruslení. Prohrávali jsme hodně souboje jeden na jednoho," analyzoval příčiny prohry trenér Rostislav Čada.

Jako rozhodující se nakonec ukázal gól domácího forvarda Škody z poloviny utkání, osm minut před koncem zasadil další ránu postupovým ambicím Plzně Šimánek. "Byly to chyby v obranném pásmu, neuhlídali jsme jejich hráče," říkal za všechny Martin Adamský. "Góly vyplynuly ze hry, nejde to někomu vytknout," zněl hlas z obranných řad, jmenovitě Michal Dobroň. "Byli rychlý, hlavně v rozích jsme s nimi měli problémy," přiznal mohutný bek.

Šimánkovu zásahu ovšem předcházely dvě velké hrubky Ondřeje Kubeše. "Je to mladý hráč, musíme počítat s tím, že udělá občas nějakou chybu a být s nim trpělivý," pronesl na adresu plzeňského beka Čada.

Hokejisté Lasselsbergeru si v zápase vypracovali několik velkých šancí, ale Hudáček chytal znamenitě. "Nehráli jsme špatně," shrnul výkon Plzně Adamský. "My jsme je jasně přehráli u nás, teď vyhráli oni. Je to dáno i fází přípravy mužstev," poznamenal k proměně herního projevu během utkání Čada.

Únava, napadlo možná fanoušky v hale. "Na to se nechceme vymlouvat," odmítá podobné úvahy Dobroň. Po zápase byli podél pár metrů od haly vzdálené Vltavy k vidění v hloučcích pobíhající plzeňští hokejisté. "Ne že by to trenér nařídil, ale přeje si to. Je to i pro nás lepší, cítíme se pak lépe," vysvětloval původ pozápasové atletické dávky Adamský.