Ohlasy 27. kolo

Myslím si, že po průběhu utkání je pro nás jeden bod zisk, říká Dominik Frodl

Potřetí v letošní sezóně došel zápas mezi Plzní a Spartou do prodloužení. Druhé venkovní klání na ledě pražského soupeře nebylo oproti prvnímu kolu tak divoké. Zápas okomentoval gólman Dominik Frodl.

Plzeňský brankář byl rozhodně rád, že v dalším střetnutí Škody a Sparty nebyly k vidění takové gólové hody. „Dnes tolik gólů nepadlo, protože oba týmy hrály lépe do obrany. Ale bohužel jsme proti Spartě znovu, už potřetí za sebou, dostali o jeden gól víc. To nás hrozně mrzí,“ říká Dominik Frodl, který ještě dodal: „V hlavách jsme měli strašák z prvního zápasu, který jsme prohráli 6:7. Nebylo to takové divoké jako právě v tomto utkání, určitě ne. Jakub Sedláček na druhé straně chytal také pozorně.“

On sám několikrát skončil na ledě kvůli soubojům u brankoviště, jednou dokonce i přišel o masku, což sudí ihned postřehli a hru přerušili. „Tady je malé hřiště, Sparta se snaží hrát hodně do brány, hází tam puky z rohů. Nemyslím si, že by to bylo nějak zákeřné, úplně v pořádku,“ prohlásil Frodl.

Jak z jeho pohledu padl rozhodující gól v prodloužení, který vypálil obránce Sparty Blain? „Před brankou byla skrumáž, puk vyplaval na modrou čáru a obránce vystřelil. Vůbec nic jsem neviděl, jen jsem si klekl a slyšel, jak mi to proletělo kolem ucha. Škoda – ubráníme v prodloužení oslabení, nepustíme skoro Spartu do pásma, a pak dostaneme z takové lacinosti gól,“ mrzí plzeňského brankáře.

Ten ještě na závěr svého povídání shrnul celý průběh utkání a zhodnotil celkový výkon Škodovky. Mrzelo, že šance přišly až v poslední třetině základní hrací doby. „Myslím si, že bod je nakonec zisk. Po průběhu utkání ano. První třetina nebyla z naší strany dobrá vůbec, pak se to trochu zvedlo, ale Sparta nás bohužel nepouštěla do šancí. Nějaké tutovky jsme si vytvořili až ve třetí třetině. Matyáš Kantner má teď vynikající formu a vyrovnání trefil skvěle,“ ví Dominik Frodl