Ohlasy 30. kolo

Luboš Rob #71: Na dnešek rychle zapomenout a další utkání vyhrát!

Plzeň - Indiáni o druhém vánočním svátku na svém ledě přivítali Zlín. Hosté ovšem byli v utkání vždy o krok blíže k vítězství, jako první srovnával stav střetnutí za modrobílé Luboš Rob.

Luboši, byl dnes hlavní problém v předbrankovém prostoru?
Samozřejmě. Tam odtud jsme dostali dva, tři góly. Na poradě jsme si přitom říkali, že jsou v něm nebezpeční, abychom je tam nepouštěli. Ale bohužel jsme ty branky inkasovali. Zase na druhou stranou my celkově dali pouze dvě, oni čtyři. Tak to někdy bývá. My na to nyní musíme zapomenout, poučit se a příští zápas vyhrát. 

Rozhodovala i značná převaha našich přesilových her?
Celkově si myslím, že je letos máme poměrně slušné. I dnes jsme dvě proměnili, takže nebyly úplně hrozné, ale je pravda, že občas se nám tam vkradla drobná nepřesnost. Zlín to měl dobře přečtené, hrál ta oslabení velmi dobře. Každý soupeř je jiný a na každého platí něco jiného. Takže si zase nemyslím, že bychom měli něco extra měnit. 

Přesto, Zlín v jednom oslabení udeřil a ve druhém ještě neproměnil samostatný nájezd...
Tak samozřejmě se asi již ví, že to často hrajeme na Guliho, který pálí z první. Ovšem my jsme je také již trochu změnili, není to jak na začátku sezóny. Ale jak ta soutěž pokračuje, tak ostatní týmy se dívají na videa a ví, v čem jsme silní. Je jasné, že se stále na tom systému musí něco měnit. Napříště zase musíme zkusit něco jiného. 

Poslední venkovní duel je ve znamení derby. Jak se těšíte?
Je to mezi svátky, tak asi dorazí hodně lidí a jistě to bude zajímavý zápas. Vary letos hrají výborně, něco si musíme ukázat na videu, zítra potrénujeme a jedeme tam vyhrát! Ještě nás do konce roku čekají dva duely a oba chceme zvládnout, abychom odčinili tu dnešní prohru. Čekám, že to bude atraktivní hokej a věřím, že dáme více gólů než dneska. 

Jak jste si vy osobně užil Vánoce?
Byl jsem pochopitelně doma. Není to něco extra dlouhého, ale jsme již na to zvyklý. Nemám to zase nějak daleko. Ale od začátku sezóny víme, že svátky máme zkrácené a nějakým způsobem se se tím normálně vyrovnáváme. 

Jiný Jihočech Milan Gulaš říkal, že paradoxně nemá rád kapra, co vy?
V kaprovi se nijak nevyžívám, ale tak třeba jeden kousek si dám. My máme při večeři všechny druhý řízků (úsměv). Jako rodilý Jihočech nejsem nějaký extra zastánce kaprů. Hlavně jsou tam kosti a já jsem líný (smích). 

Luboši, díky za rozhovor, ať se daří!